Futbolda Ahlak Erozyonu (3)

0
16

Değerli okurlarım, şike, doping ve hatta teşvik primi konularına daha sonra ayrıntılı biçimde gireceğim de, bazı kulüp yöneticilerinin utanmadan “Teşvik primi serbest bırakılsın” diyebilmelerine bir anlam vermiyorum.

Yerel futbol takımlarımızın hedeflerine ulaşmaları için elimizden geleni sonuna kadar yapmaya kadar hazırız, bu bizim asli görevimizdir. Bunları söyledikten sonra da hepinizin bildiği güncel değil ama güncel olarak kabul edilen bir konuyu açmaya çalışacağım. Dört tarafından pislik akan bir cisim tasavvur edin, nasıl temizlenecek, nasıl tutulacak? Bu hemen-hemen olanaksız!

Bugünkü sayımızda şu teşvik primini açalım da, diğerlerini sonraya bırakalım diyorum. Sanırım böylesi daha isabetli olacak. Öyle ya da böyle! Pis ya da kirli! Bir yerlerinden tutmak zorundayız. Bir yerlerinden tutamazsak görevimizi yapmamış oluruz. Bu konulara ayrıntılı girmenin en önemli nedeni, profesyonel takımlarımız çoğaldı. Bu olumsuz yaklaşımlardan ibret almalarını, sakınmalarını temin içindir.

Sporda olumlu ya da olumsuz, konuları gündeme getirmezsek, merak ediyorum kimler gündeme getirecek. Kahveciler bu işi bilmezlerde, anlamazlarda. Aslına bakarsanız, futbolda hep güzelleri ve faydalı şeyleri anlatmak ve yazmak istiyorum. Tabi ki bu her zaman mümkün olmuyor. Biz de bildiğimizi yapıyoruz.

Futbolu futbol yapanlar ve bu uğurda canlarını verenlerin kemiklerini sızlatmaya hakkınız var mı? O nedenle futbolu ayakta tutabilmek için, iyisini de kötüsünü de yazmak zorundayız. Son sezonlarda, saha kapatma, seyircisiz oynatma moda haline geldi. Futbol adına gerçekten çok olumsuz ve sakil bir yaklaşım!

Futbol Sahalarını Kapatmak, Futbol Müsabakalarını Seyircisiz Oynatmak ve de Bir Takımın Maçını Uzak Bir Statta ve Seyircisiz Oynatmak… Şimdi, eğri oturup doğru konuşalım. Bu cezalardan dolayı o şehrin günahı ne? Verilen cezalardan dolayı o futbol kulübünün günahı ne?

Tamam, ortada işlenmiş bir suç var. İki takım taraftarları önceleri sözlü sataşma ve daha sonra da, pet şişeleri falan atılmış. Bunun çözümü var ama nedense hiçbir müsabakada uygulanmıyor. Neden uygulanmadığını da futbolumuzu yönetenler bilmeli ve de söylemeli.

Bir kamera sistemi var, uygulanmıyor. Seyirciler arasına oturan kolluk görevlileri, olaylar başlamadan kışkırtıcıları hemen etkisiz hale getirebilir. Zaten, olaylara neden olanlar, belli sayıda belli kafa yapısında taraftarlar. Bu iki şekilde olaylar pekâlâ önlenebilir. Neden yapılmıyor, neden etkili olunamıyor anlamıyorum.

Bu defa ne oluyor, küme düşmeye aday takımların durumları daha da kritikleşiyor, şampiyonlukta iddiası olanlarda, gereksiz yere puan yitiriyorlar. Taraftara çok şey diyoruz ama bu gibi olumsuzluklarda da en büyük zararı onlar veriyorlar. Bana kalırsa, bu olaylar insanların birbirlerine ve spora olan, özellikle futbola sevgisizliğinden kaynaklanıyor. Şu aşamada başka bir şey düşünmek de mümkün değil.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here