Futbol ve Kardelen (3)

0
43

Değerli okurlarım, Avrupa statlarında ve özellikle bu statların ülkeleri kara ve soğuğa teslim olmuşken statlarının pırıl-pırıl olmalarına bir akıl veremiyorum. Beş ya da on bin kişilik statlarda bile bir sorun yaşanmaması inanın beni şaşırtıyor. Şimdi, Galatasaray’ın bir stadı var. Hem de 52.600 kişi kapasiteli. Türk Telekom Arena yapılırken “Dünyanın sayılı stadyumları arasına girmeye hazırlanıyor” iddiası spor ve siyaset dünyasına heyecan katmıştı.

Lokantası VIP salonları satış noktaları ve özellikle de ısıtması ve kapalı çatısı ayrı bir heyecan dalgasıydı. Ancak, verilen sürede çatı kapanmıyor. Spor Genel Müdürlüğü ilgili kulübü mahkemeye veriyor ve bu dava henüz sonuçlanmış değil. Çatı kapanma işi buraya kadar ama bu işten pay almak isteyenler, reklam yapmayı amaçlayanlar vardı ya, avuçlarını yaladılar…

Bitmedi! Bildiğiniz TT Arena açılırken törenler yapıldı, nutuklar çekildi. AKP iktidarı “Eserlerimize dev bir eser daha kattık” diyerek mala ortak olmaya ve nema almaya çalıştı. Şimdiki Şehircilik ve Çevre Bakanı, o aşamada TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2011’de stat açıldığında, mutlu bir biçimde “TT Arenayı biz bitirdik” demişti. O tarihte çıkan TOKİ dergisinin kapağında TT Arena ile birlikte Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafı da vardı.

Başbakan TT Arena’nın açıldığı gün, Galatasaraylı taraftarlar tarafından yuhalanmıştı. Bunun üzerine Kulüp Başkanı Adnan Polat’a ağır konuşmuş ve “Bu statta kulübünüzün Allah’ın beş kuruşu yok” demişti. İnsanların, makamları büyüyüp yetki alanları genişleyince neden saldırganlaşıp, önüne gelene hakaret etme lüksü tanıyor?

Bu ve buna benzer sorular okurlarım tarafından bana sık-sık soruldu. Ve her defasında bildiklerimle soruları yanıtlamaya çalıştım. Yanıt tatmin edici olmamış ki, tekrar soruldu. Bu defa, Kardelen gibi, sabırla, heyecanla ve azimle araştırdıktan sonra (gerçekten araştırdım) sizlere ayrıntılı biçimde anlatmaya çalışacağım.

Genel olarak söze başlayacağım. Futbolda şiddet zafer anlarında çok daha yüksektir. Bir maçın kazanılması, kaybedilmesinden daha fazla şiddeti tetikliyor. Kazanmak, güç kazanmak şiddet duygusunu güçlendiriyor. Güçle barbarlık arasında ters bir ilişki var. O halde sadece “GÜÇ” insan nefsinin soyu değerlerle donatılması ile ehlileştirilebilirler. Yarın devam edeceğiz.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here