Futbol, Topu Tekmelemek Değildir (5)

0
71

Değerli okurlarım, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’i ve bu aziz vatanı, TÜRK gençliğine emanet etmiştir. Tâbi ki bunun bir nedeni var, bu nedeni açıklama gereği bile duymuyorum. Sadece, insanlarına, yaşlılarına ve özellikle gençlerine önem vermeyen uluslar; hayal kırıklığı yaşamaya, esaret altında kalmaya, horlanmaya tarihten silinmeye mahkûmdurlar.

Bunları söylerken, Cumhuriyet’in ve vatanın emanet edildiği gençlerimiz için özel bir başlık atarak, başka bir makalemde bildiklerimi sizlerle paylaşacağım. Çünkü o konu çok önemli ve çok nazik de ondan. Futbolumuzun belli bir seviyeye gelebilmesi için, çok zengin bir ülke olmamız gerekmiyor. Ülkemizin her tarafından petrol fışkırması da gerekmiyor. Mesele sadece topu tekmelemek değil ki…

İnsanlarımızın birbirini sevip sayması, Yardımcı olma erdeminin üst düzeyde olması, Dürüst insanların saygınlıklı olması, Özellikle yakın komşularımızla iyi geçinmek. Peki, bu saydıklarımız gerçekleşirse, futbolumuz zire mi yapar? Zirve yapar, tavana vurur, engellenemez sel olur. Daha ne söyleyebilirim ki? Yukarıdaki saydıklarım hele bir gerçekleşsin bakın neler oluyor, neler değişiyor.

Onlar ve bizler!.. Ben onları zor tutuyorum… Ne istediler de vermedik… Aldatıldık, özür dileriz. Bu ifadelerle her şey yoluna girdi, her taraf süt limon oldu, milletimiz refah içinde olacak öyle mi? Oysa ülke yönetiminde işler iyi gitmiyorsa, bütün çalışmalar bu olumsuzluktan nasibini alır. Dini, imanı, Allah’ı, kitabı istismar edeceksin ve milletin gözünün içine bakarak yalan söyleyeceksin, sonrada Emevi Camiinde namaz kılmaya gideceksin.

Efendim, ülkemizde hastaneden çok cami var. Elin ülkesine gitmeye ne gerek var ki. Topu tekmeleyenlerde birazcık sosyal düşünce, sosyal görüş olur. Bazıları yan-yan yürümeyi öğrenmiş nedense. Yarım asırdan beri laf olsun diye “Futbol ilimdir, bilimdir” diyenlere, bunun gerçekten öyle olduğunu anlatmaya çalışıyoruz ama bu böyle biline!

Futbolla birlikte içerdiği konularda sizlere bilgiler sunmaya çalışıyorum. Altını kazıyarak söylüyorum ki; futbol sadece topu tekmelemek değildir. İçinde öylesine güzel olaylar, gelişmeler var ki… İşte bunları da kimseyi rahatsız etmeden, kendi üslubumla gündeminize getirmeye özen gösteriyorum. Çünkü 2019 yılı, var olmak ya da yok olmaktır. Sözlerim futbolla ilgili!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here