Futbol Gerçekten Spor mudur? (3)

0
37

Değerli okurlarım, futbolumuzdaki dibe çöküşün, olumsuzlukların sonlanması ve her şeyin yavaş-yavaş da olsa normale dönebilmesi için neler yapmalıyız, nereden başlamalıyız ki, düzlüğe çıkalım? Konuyu daha anlaşılır hale getirebilmek için dağarcığımdan bazı örnekler de vermiştim. Güncel ve geçerli örneklerdi bunlar.

Efendim, oynanan futbolu olumsuz yönde etkilese bile artık kışı doya-doya yaşıyoruz ve şu günlerde yağması beklenen sağlık taşıyan yağmurlar ve kar da bizi olumlu yönde etkileyecektir. Ümit ederim, karakterlerini saydığım, rant peşinde koşanların hem sağlığını ve hem de karakterlerini etkiler. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse çok şey değişir ve de futbolumuzun makûs talihi de düzlüğe çıkar.

Yağmurlar güzeldir ancak Nisan yağmurları için söylediklerim yarım kaldı… İçinde kullanılabilir demir olduğundan vücuda zindelik ve enerji kazandırıyor. Kış boyunca en alt seviyede seyreden vücudun demir miktarını geri kazandırıyor. Hem de en doğal yoldan ve de ücretsiz. İşte bu yağmurlar başlarken, etrafınıza dikkatle ve farkına varabilmek için bakın ama sağlıklı bakın neler göreceksiniz. Yaprakların boyutlarını, renklerini, nasıl ve nice olduklarını, tomurcukları hafızanıza yazın. Bahar ayları fazla sıcak sayılmaz ve üşüyorsanız o yağmur sularını toplayıp ısıtın, duş alın. Evcil hayvanlarınız varsa onlara bu sudan içirin. Yağmurda dolaştırın köpeğinizi… Evinizde ak saçlı insanlarınız varsa onların eline, yüzüne ve saçlarına sürün bu sulardan.

Nisan yağmurlarında; kullanılabilir sevgi, hissedilebilir şefkat, gözle görülebilen hoşgörü vardır. Üstelik bu yağmurlar Mayıs’ta da yağar Mart’ta da! Yağmur, yağmurdur diyemeyiz. Bardaktan boşanırcasına yağanlar evlerimizi yıkar, ekinlerimizi götürür.

Nisan’da, sevgi yağmurları düşecek toprağa ve her yere. Bereket, sevgi, hoşgörü kaplayacak her yeri. Bunun faziletini bilmeyen ya da anlamazdan gelen o kapitalist, rantçı spor adamları da anlamalı. Nisan yağmurları yağarken sporcularımız doyasıya ıslanıyorlar o rahmetin altında. Ya diğerleri, kulüp yöneticileri, futbolumuzun yönünü şaşırtanlar nerede acaba?

Peki, biz nerdeyiz? Bu yağmurların altında mıyız? Yetmez, evcil hayvanlarımıza ve yaşlılarımıza bu yağmurlardan yararlanmalarını sağlıyor muyuz? Göstermelik değil, dostça ve samimi olarak. Fark ediyor muyuz gerçekte, Nisan yağmurları yağıyor, sevginin, hoşgörünün rahmeti yağıyor ve hem de bir Nisan’dan diğer Nisan’a kadar. Biz bu rahmetin altında dolaşıyor muyuz? Bu rahmetle ıslanmayı biliyor muyuz? Nisan’a daha var ama umarım biliyoruzdur.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here