Futbol Bir Lokomotiftir (1)

0
39

Değerli Okurlarım, amatör gençlerimizle yerel takımlarımızın hocalarıyla, engelli kardeşlerimle ilişkilerim iyi olduğu gibi onlar tarafından da aranan biriyim. Telefonum onların hizmetindedir. Onlarla yaptığım sohbetlerin büyük bölümü futbolla ilgilidir. Arada sırada bu çocuklar birilerini gündeme getirmek istiyorlar ama ben spora devam ederek bazı şeyleri duymamaya özen gösteriyorum.

Geçenlerde, “-Öcal Hocam, futbol neden bu kadar caziptir, günceldir, çekicidir?” şeklinde bir soru yöneltmişlerdi. Aslına bakarsanız, buna benzer çok ilginç sorular soruluyor da ben hepsini başlık altında toplamaya çalıştım. Burada bir gerçeği söylemeden de geçemeyeceğim… O genç sporcularla, engelli kardeşlerimizle sohbet etmek, bırakın rahatsız olmayı, insanın ufkunu genişletiyor, unuttuklarını hatırlatıyor. Bu nedenle de onlara müteşekkirim.

Gerçekten zaman-zaman aklımdan geçmiyor değil! Futbol, neden bu kadar olmazsa olmaz? Bu ayak oyunu maddi manevi sevenlerini yıpratmasına rağmen, neden bu kadar seviliyor, peşinden koşuluyor, onsuz olunmuyor. Acaba diyorum; Cennette de futbol var mıdır ya da Var mı da, bize mi söylemiyorlar?

Cehennemde futbolun olmadığı malum! Orada ateşte yanmak var bildiğiniz gibi. Fakat, cehennemde futbol olsaydı, sanırım orası daha cazip olurdu, zaten gideceğimiz yerde orası, bir sıkıntımız olmazdı. Şaka yapıyorum.

Efendim, futbol sporun lokomotifidir. Bir makalemde, futbolda şeytan tüyü var demiştim de bu başlık okurlarımın çok hoşuna gitmişti. İnanın bu spor için bu ifadeler bazen yetersiz kalıyor. Gerçekçi olmak gerekirse; futbol tam bize göre… Oturduğunuz yerde kazanıyorsunuz. Yattığınız yerden GOOL diye havalara zıplıyorsunuz. TV’lerde müsabakayı izlerken, takımınıza taktik veriyorsunuz.

Futbol mutsuzluk içermez, hep mutlu eder. Takımınız yenilse bile, mazeretler üretirsini, haftaya nasıl olsa galip geliriz diye kendinizi motive edersiniz. Siyasilerin yaptığı gibi, ters düşüldüğünde siyasi parti değiştiriliyor da futbolda takımınız küme düşme aşamasına gelse bile, gönlünüzdeki renkler sonsuza kadar sizinle beraberdir. O renklerden vazgeçmek aklınızdan bile geçmez.

Şöyle de söyleyebiliriz: “İyi Günde de, Kötü Günde de” ifadesi evliliklerde tam anlamıyla değil ama futbol için tamamıyla geçerli. Onunla örtüşüyor. “Bu nasıl sevgiymiş” demeyin. Bunu ancak yaşayanlar bilir!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here