Futbol Aşk Gibidir (4)

0
38

Değerli okurlarım, biz futbolu ve onun temaşasını yere göğe sığdırmıyoruz ya bu tamamıyla doğrudur. Doğru olmasına doğru da öyleyse son yılarda neden statlar dolmuyor? Efendim,

1-Ekonomik koşullar,

2- Trafik ve park sorunları ve

3- Her an patlamaya hazır terör…

Bazı şeyler düzelecek olsa bile aileler özellikle terör yüzünden çocuklarını maçlara göndermiyorlar. Eğri oturup doğru konuşalım. Bize spor adamı diyorlar ama ben de göndermem, bu koşullarda düşünemem bile. Oysa futbol, tüm aşklara nal toplatacak bir konumdadır.

Futbolu bizlere miras olarak bırakanlar, daha sonra kuralları koyanlar, bu nezih sporun çok rahat biçimde izlenmesini temin için çaba sarf etmişlerdir. Futbol aşkını üst düzeyde tutabilmek için bu sporun kurallarına uymak zorunluluğu vardır. Ancak, duygular ön plana çıktığında, kurallarda unutuluyor, insanların birbirine olan saygısı da ortadan kalkıyor.

Bu olumsuz gelişmelerden, sahada futbol oynayan sporcularda ters yönde etkileniyorlar. Böyle olunca da tribün terörü kendiliğinden ve yüksek düzeyde ortaya çıkıyor. Hepimizin bildiği gibi, ayakla oynandığı için, futbol en sert spordur. Hangi koşulda olursa olsun, mağlubiyetler, galibiyetler olaylara neden olmamalıdır.

Futbol müsabakaları tiyatro izlenir gibi izlenmez. Küfür ve hakaretler olmadan yüksek seslerin çıkması doğaldır. Tiyatrolarda sessizlik ön plana çıkarken, futbol da sessizlik onun bir ölçüde kalitesini düşürür. Bazı futbol takımlarına verilen cezalar yüzünden, seyircisiz oynanan müsabakaları göz önüne getirelim. Bana göre tadı da yok, tuzu da…

Sporseverler, taraftarlar statlara yoksulları, öksüzleri oynamaya gelmiyorlar. Tadını kaçırmamak kaydıyla deşarj olmaya geliyorlar ve bunun içinde belli bir miktar para ödüyorlar. Futbol aşkına gölge düşüren ve seyircisiz oynanan müsabakalarda sporseverlerin ne günahı var. Başka bir önemli konu, cezalanan takım hâsılatsız haftayı geçiriyor. Kendi taraftarı suç işlemiştir ama bunun en büyük nedeni, verilen cezaların, caydırıcı olmaktan uzak olması. Başka bir neden yok.

Statlara olay çıkarmak için giden belli bir kesim fişlenirse, bakalım olay çıkıyor mu? Çıkmıyor mu? Oysa statlara, müsabaka esnasında girmeleri, bir alkışlamadığımız kalıyor. Böyle yaparsak olumsuzluklar devam eder gider.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here