Fuat Tosyalı; “Sorumluluk Projelerine Devam Edeceğiz”

0
233

tosyalı-imam hatip1Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun Temeli Atıldı

Tosyalı Holding tarafından Reyhanlı’ya yaptırılacak olan M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun temeli atıldı. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında protokolü imzalanan ve Reyhanlı’da yapımına başlanan inşaat, ülkemizdeki imam hatip liselerinin en kapsamlısı olarak yükselecek.

24 derslik ve 300 kişilik yurt bölümüyle Reyhanlı’ya kazandırılacak olan M. Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

İlk olarak kürsüye gelen ve törene ev sahipliği yapan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, okul yapımını gerçekleştirecek olan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve Tosyalı ailesine ilçe halkı adına teşekkür etti. Bu gibi hayırlı eserlerin hayır sahiplerini ebedi kılacağını ifade eden Başkan Şanverdi, Reyhanlı Belediyesi olarak her zaman okul yapımı için parsel temin etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Reyhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Şanlı ise, bir ülkenin gelişmişlik düzeyini belirleyen en önemli etkenin eğitim kurumları olduğunu belirtti.

Eğitime Yatırım Olmazsa Olmazdır!

Daha sonra söz alan Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding olarak yapılan işlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de en iyi şekilde yerine getirdiklerini vurgulayarak, damla-damla kazandıklarını bölge halkı için harcadıklarını ve bundan da büyük bir haz duyduklarını ifade etti. Holding olarak eğitime yatırımın olmazsa olmazlarından biri olduğunu kaydeden iş adamı Fuat Tosyalı; “Kapsamlı bir proje ortaya koyduk. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz. Önümüzdeki zaman zarfında kız öğrenci yurdumuzun da inşasına başlayacağız. Bunlar bizim için çok büyük sorumluluk projeleridir. Allah izin verdikçe devam edeceğiz. Biz bunları aldığımız nefesin diyeti, sadakası olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

tosyalı-imam hatip2

Törene katılan Adalet Eski Bakanı ve Ak Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin ise, Tosyalı ailesinin ülke ekonomisine katkılarının yanı sıra, hayır işlerinde de her daim ön saflarda yer aldığını ifade ederek; “Temelini atacağımız bu okul yüreklerimizi ferahlatacak kadar önemli bir eser. Tosyalı Holding kasasının bekçiliğini yapmıyor. Ülkemize ve bölgemize en anlamlı ve en hayırlı hizmetlerin altına imza atarak insanlarımızdan çok büyük dualar alıyorlar” diye konuştu.

Temel atma töreninde son olarak söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz Tosyalı ailesinin sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekten memnuniyetle bahsederek, İmam Hatip Lisesi ve Öğrenci Yurdu’nun Reyhanlı halkına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından İskenderun İlçe Eski Müftüsü Remzi Yavuz tarafından dua okundu. Duanın ardından Milletvekili Sadullah Ergin, Vali Celalettin Lekesiz, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi M. Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından temeli atılan okul 2014-2015 döneminde eğitim ve öğretime açılacak.

Selçuklu mimarisi esas alınarak ilçeye kazandırılacak olan okul, derslikleri, idari binası ve öğrenci yurtları ile 3 ana bloktan oluşacak. Okul bölümü 24 derslik, yurt bölümü 300 kişilik olarak inşa edilecek. Okulda her katta engelli öğrenciler için WC bulunacak, öğrenci yurdunda zemin katta 2 oda engelli öğrenciler için özel inşa edilecek. Okula girişlerde engelli girişi kolay kullanılabilir rampalarla, katlar arasında ise ulaşım özel engelli asansörüyle sağlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here