Fuat Tosyalı Bu Sese Candan Cevap Verdi! Gururluyuz, Mutluyuz…

0
87

Sene 2011… Zamanın Başbakanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde bulunan iş adamlarına bir çağrı yapıyor. O yıllar bu çağrıyı kendimce değerlendirmiştim. Düşündüm taşındım bu çağrıya en iyi sarılacak olan insanın Tosyalı Holding Başkanı Fuat Tosyalı olacağını düşündüm ve sıcağı sıcağına da 2011 yılında bir makale yazmıştım.

Bölgemin içerisinden çıkarak Dünya Çelik devlerine kafa atacak duruma gelen ve hükümetin gözüne her haliyle girmeyi alın teriyle başaran başardıkça da Türk Ekonomisinin en ileri konumuna hızla yükselen Tosyalı Holding bu gün hedeflerine ulaşmış sayılır. Şu ölümlü dünyada genç yaşta korkusuzca atıldığı bu yolda Allah ona her türlü yardımı yaptı ve ismi şu an her yerde var olmaya devam ediyor.

Makalem yayınlandığı gün beni Fuat Bey telefonla aradı ‘…Nuri kardeşim yazdığın bu makale beni şımartacak cinsten ama benim de bir hedefim var bu hedefimi bir Başbakanın diliyle bana doğru yaklaştırman bana ve tüm Tosyalı ailesine heyecan verdi. Şu an tam hazırlıklı değiliz ama ilerden çok derin hazırlıklar içerisinde olacağım…’ sözleri ile ben çok gururlandım. Demek ki kendi görüşüm çok uzakları değil benim içinden çıkan bir kişiye bu mutluluğu ona yakıştırmamdı. Yanılmamışım.

Sene 2015… Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde 500 Milyon dolarlık yatırım yapan “Toya Gurubu” yerli otomobil ve uçak sanayisinin çeliğini Tosyalı Grup ile birlikte Osmaniye’de yeni yapılan fabrikada yapacaklar. Bu bölgede ilk olan bu yatırım çocuk oyuncağı değil. Tüm dünya otomobil kuruluşlarını da derinden düşündüren bir durum…

2011 yılında tanışmış Tosyalı Grup, Toya Grupla… Anlayacağınız kafaya takılmış bir şeyin oluşumunu ortaya atmıştım. Fuat Bey konunun hâkimi olduğu için ben yazar yazmaz gurur ve heyecan ile bu bilgileri üstü kapalı benle paylaşmıştı. Sn. Başbakanımız şimdi Cumhurbaşkanımız oldu. Onun belirlediği hedefler doğrultusunda çok şeylerin yerinden oynayacağını biliyorum. Toya gurubu aynı zamanda uçak için de önemli bir tedarikçi olabiliriz derken boşuna söylemiyor.

Bu bir milli davanın ilk kıvılcımları… Seçim sonuçlarında koalisyon çıkmadı tek başına gelen bir iktidarın çözemeyeceği konuların olmayacağı düşüncesindeyim. Toya Grubu çok çeşitli saç guruplarının gereksinim ihtiyaçlarını yapan dünyanın en önde bir kuruluşu. Onlar yaptıkları öbür özellikli saç işleri beni şu an ilgilendirmiyor. İlgilendiğim tek şey bu ‘BABAYİĞİT’ idi. 2011’de çıkmıştı ama 2015’de bombayı patlattığı yıl oldu. Tebrikler ediyorum. Şehrim ve bölgem ve yurdum adına yaptığınız bu anlamlı çalışmadan dolayı Tosyalı ve Toya Gruplarını canı gönülden kutluyorum. Sevincim sonsuz. Devrim ilk arabamız. İnşallah yeni araç ve uçak modelleri dünya klasiğine uygun şekilde olur ve ayağa kalkarız.

2011 yılında yazmış olduğum makalemin bazı özel alıntılarını yeniden hatırlatıyorum…

İş Dünyamız Bu ‘Babayiğit’ Sesine Kulak Ver!!

Bir hafta evvel, “Otomotiv Sanayisi Gündemde” başlıklı makalemde bölgemi olduğu kadar, Türkiye gündemini yakinen ilgilendiren konuların altını, çok kalın ve siyah şekilde şekillendirmiştim. Yazımda; İskenderun otomotiv sanayisinde öncü olsun. Unumuz, suyumuz, tuzumuz ve mayamız var. Fabrika yapan fabrika İSDEMİR hemen yanı başımızda. Fuat TOSYALI,  bölgemde yoku var ederek, bunu da başaran nadide iş adamımız bölgemizde çığ gibi büyüyor demiştim. Hükümetimiz ve vatandaşlarımız onlarla gurur duyduklarından, İkinci OSB’nin tamamı liman dâhil kendilerine özgürce sunuldu. Onlar tabi ki ikinci OSB’de kurmak istedikleri tesisleri, kendi özelliklerine göre değerlendirecekler. Yazdığım makalemde, “Otomotiv” konusuna ÖZELLİKLE dikkat çekmek istemiştim.

Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN, dün, Türkiye’ye seslendi… “Kendimize özgü bir model oluşturma zamanı geldi. Yerli otomobil için bir “babayiğit” vardır. Türkiye yüzde yüz yerli kendi otomotivini üretecek. Ben toplumun hislerini iyi koklayan iş adamlarının, bu işe gönül vereceğini biliyorum. Bu ülkede elbet bu işe soyunacak bir yiğit bir baba yiğit vardır. Hükümet olarak yerli marka otomobil üretimine, Gerekli her türlü desteği sağlayacağız…”

Sn. Fuat Tosyalı, şehrimizi yakından ilgilendiren, çok önemli bir fırsatlar zinciri hemen yanı başımızda. Başbakanımız bugün-yarın ilimiz Hatay’da. Türkiye’den bir “BABAYİĞİT” ona daha seslenmedi. Çok zor değil! Çıkın ortaya bu işe biz taraftarız deyin. Sonra yüzümüzü sonsuza dek güldürün. Türkiye’de ilk olun, Türk’ün gücünü Dünyaya bu sefer siz gösterin. İsimleriniz vatanımız üzerinde altın gibi değil, Kırat elması gibi yazılsın. Lütfen geç kalmayın. İlk “BABAYİĞİT” siz olun!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here