Fırat; “Muhasebeciler Odasının Açıklaması Talihsiz Bir Açıklama!”

0
80

esnaf odaları5Esnaf odalarının üyelerinin haklarını koruduğuna vurgu yapan İskenderun Esnaf Odaları Birliği Başkanı Uğur Fırat, İskenderun Muhasebeciler Odasının seyyar yazar kasaları ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Birlik Başkanı Fırat, defter tasdiki konusunda muhasebecilerin mükelleflerden hizmet karşılığı olarak fahiş fiyat aldığını da belirtti.

İskenderun Muhasebeciler Odasının seyyar yazar kasaları ile ilgili yaptığı açıklamayı tahlisiz bir açıklama olarak nitelendiren Birlik Başkanı Fırat; “Yazar kasalar konusunda muhasebecilerin kendi mükelleflerini uyarması gerekirken, esnaf odalarını hedef gösterip, üyelerinin haklarını korumuyor gibi bir açıklama talihsiz ve hoş olmamıştır. Muhasebeciler, mükelleflerinden yasal olmayan ücret almasına karşın onların haklarını koruyamayınca bunun suçunu esnaf odalarına atmasın! Oysaki esnaf odaları üyelerinin haklarını korumaktadır.

Muhasebecilerin defter tasdiki konusunda noter ücreti adı altında mükelleflerden aldıkları para, notere ödenenden çok daha fazladır. Noter parası alınmasına karşı değiliz ama hizmet karşılığı olarak fahiş fiyat alınmasına karşıyız. Bu konuda muhasebeciler haksız kazanç elde ediyorlar. Esnafların direk notere giderek kendileri de defterlerini tasdik ettirebilirler. Defterleri tasdik edilmiyorsa oda başkanlarına başvursunlar. Çünkü tasdik etme zorunluluğu vardır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here