Fırat; “İşsizliğin Düşürülmesi İçin Gençler Teşvik Edilmeli”

0
65

uğur fırat-piyasa12Ustalık belgesi aldıktan sonra işini kurmak isteyen gençler için vergi muafiyeti sağlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Esnaf Odası Başkanı Uğur Fırat, işsizliğin düşürülmesi için gençlerin esnaf ve sanatkârlığa yöneltilmesi gerektiğini söyledi.

“Mesleki Eğitim Merkezleri Oldukça Önem Arz Etmektedir”

Esnaf ve sanatkârın kendi emeği ile çalıştığını belirten Fırat; “Esnaflar yanında çalıştırdığı gençlerle işsizliğin azalmasına da katkı sağlamaktadır. Elinde mesleği olan gençlerimizin teşvik edilip, desteklenerek kendi işini kurması sağlanmalıdır. Ayrıca gençlere teşvik ücreti desteği sağlanarak gençler açısından çıraklık sistemi daha cazip hale getirilmelidir. Ustalık belgesi alıp da kendi iş yerini kurmak isteyen gençlere de vergi muafiyeti sağlanarak destek verilmelidir. Bu çerçevede, mesleki kalite standardını sağlama adına ülkemizde hayata geçirilmeye çalışılan mesleki yeterlilik sistemine entegre bir çıraklık sistemini çok önemli buluyoruz.

Bu açıdan mesleki eğitim merkezleri oldukça önem arz etmektedir. Buralardan mezun olan gençlerimizin ustalık belgesi ile birlikte alacakları mesleki yeterlilik belgeleri AB düzeyinde de geçerli olacak. Hem ülkemizde hem de Avrupa Birliği ülkelerinde iş kapılarının açılması sağlanacak” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here