Fırat; “Büyükşehir’i Altyapısını Hazırlamadan Getirdiler”

0
89

uğur fırat-piyasa14Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili ve İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, ilimiz Hatay’a Büyükşehir statüsü verilmesini eleştirdi. İskenderun’da ekonominin nabzını tutan Fırat, Hatay halkının alt yapısı hazırlanmayan bir Büyükşehir statüsü ile karşı karşıya bırakıldığını ifade edip, vatandaşların yetki karmaşası içerisinde kaldığını, hizmetin sıfır noktasında olduğunu söyledi. Fırat, önümüzdeki erken seçim sürecinden piyasalara kadar birçok değerlendirmelerde de bulundu.

Bir vatandaş olarak kendisine sorulması halinde Karaağaç Mahallesi’nin İskenderun ilçesine bağlanmasının uygun olduğunu ifade eden Fırat; “Hatay Büyükşehir olmadan önce bunun alt yapısı yapılacaktı. Altyapısı ayarlanmadan Büyükşehir statüsünü getirir iseniz bugün yaşadığımız gibi bir takım kargaşalar olur. Ve bu kargaşalardan önümüze çıkacak olan iki konu var. ‘yetki senin, yetki benim’ işte bu ikilemde vatandaş mağdur oluyor.

“Karaağaç’ın İskenderun’a Bağlanmasını İsterdim”

Bir vatandaş olarak Büyükşehir statüsü bana sorulsaydı Karaağaç’ı İskenderun’a dahil ederdim. Karaağaç Arsuz’a dahil edildi Arsuz Belediyesi’nin Karaağaç’a faydası ne kadar olabilir ne kadar hizmet getirebilir. Ya da İskenderun Belediyesi’nin beldelere ne kadar faydası olabilir. Büyükşehir yasası olmadan önce işyerlerine gelen su fiyatları 15 – 20 TL’ydi. Bu fiyat küçük esnaflarımız için geçerli. Orta halli bir esnaflar 50 TL civarında su faturası ödüyordu. Şimdi ise hanelere gelen su faturası 600 TL civarında. Hatay’da altyapı hazırlanmadan Büyükşehir damgası vuruldu. Kaldırımlarda yürünecek bir hal yok. Hizmet ise sıfır durumda… Önce halkın yararı için alt yapı hazırlanmalıydı. Yetki karmaşasında vatandaş arada kalıyor, hizmet gitmiyor” dedi.

“Hatay’a 3 Tane Amanos Tüneli Yapılırdı”

Öte yandan, 7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım erken seçim süreci ile birlikte kaybedilenleri işaret eden Fırat; “7 Haziran ve 1 Kasım seçim sürecinde harcanacak para ile Hatay’a 3 tane Amanos Tüneli yapılırdı. Seçimin akabinde bir de terör çıktı. Teröre giden para ile iki tane Türkiye Cumhuriyeti kurulurdu. Ne olursa olsun bu ülkede istikrar için herhangi bir partinin tek başına iktidara gelmesi gerekiyor” diye konuştu.

“Altın’dan Başka Güvenli Liman Yok”

Piyasalarda Altın’dan başka güvenilebilir bir liman olmadığına da dikkat çeken Fırat, konuşmalarının sonunda; “Altın bir noktada değil birçok noktada etkileniyor. Ama neticeye baktığınız zaman altın güvenli liman. Çünkü başka güvenilecek bir şey kalmadı. Dövizi sadece ithalat ve ihracatçılar kullanıyor. 1 Kasım erken seçimlerinden sonra altın piyasalarında rahatlama yaşanacaktır” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here