Fatih Terim ve Ötesi (5)

0
49

Değerli okurlarım, dünya ülkelerinin büyük bölümü olumsuzluklarla uğraşırken, biz de mümkün olan hızla bir meçhule sürüklenirken, böyle bir ortamda insanları az da olsa mutlu eden şey nedir? Bence Futbol! Atalarımız bu spora “Ayak Oyunu” derlerdi ama ben o ifadeyi artık telaffuz edemeyeceğim. Çünkü öyle ayak oyunları yapılıyor ki; bunu futbolla örtüştürmek yanlış kere yanlış olur. bu çirkin oyun hem yapılıyor “Yapmadım” deniliyor. Bu çirkin oyun hem ısrarla söyleniyor “Söylemedim” deniliyor…

İslam dininde yalan söylenmez deniliyor, yalanın Allah’ı söyleniyor. Fatih Terim’le bunların ne ilgisi car demeyin. Bu Alicengiz oyunlarıyla Fatih Terim susturuldu ve de yanlışlara sürüklendi. Fatih Terim, mert, doğru sözlü, taviz vermeye yanaşmayan bir kişiliğe sahip. Bununla beraber insanüstü değil. Fatih Terim, bizler gibi bir insan. Dünyanın farklı kültürlerinden gelmiş, hepsinin seviyeleri ayrı de doğal olarak çok farklı din, dil ve renkli tenlerden oluşan ve de her biri ayrı-ayrı yaşlarda bir insan gurubunu hem sevk ve hem de idare eden…

Genel olarak, bunu gereği gibi başarmış herkesin yakında tanıdığı şöhreti saçlarından yakalamış bir insanımızdan söz etmek istiyorum. O şöhretli kişiye apartman yöneticiliği görevi verilemez. O şöhret ne idüğü belirsiz aç kurtların önüne atılamaz… Bizden biri olan o şöhret en azından bizler kadar Galatasaraylıdır.

Fatih Terim, erdem sahibidir, ilkelidir, sözü senet olan nesli tükenmişlerdendir. Fatih Terim, adam gibi adamdır, babacandır, sevecendir. Her köşe başında bir yönetici bulabilirsiniz ama Türk futbolunda iktidar sahibi olanların muktedir olmadıklarını artık ülkemizde bilmeyen kalmadı. Sonunda bu aciz insanlar Fatih Terim’i de tartışılır hale getirdiler. Yani bu denli görevlerine sadıklar ve de namuslular. Helal olsun!

Önemli maçlar, derbiler karakolda bitiyor. Düşünmek bile istemiyoruz ama sanırım bundan sonra da böyle olacak. Kulübedeki, aslan bakışlı Atatürk’tü o! Erdemli, ilkeli ve sizden daha Galatasaraylı olan birini yok etmek üzeresiniz. TFF kendi pisliğini bu şekilde yani ayak oyunlarıyla ortadan kaldırmaya çalışıyorsa, onlara da helal olsun.

Bunu ceremesini kim ya da kimler ödeyecek? Bildiğiniz gibi, emek parasını maç biletine yatıran cefakar ve vefakar sporseverler, başka bir ifadeyle Galatasaraylılar ödeyecekler. Bu işin rövanşı olur mu? Olmaz mı? O konuda derinlemesine bir fikrim bulunmamaktadır. Kim kazanırsa kazansın, yenilen yine Sarı-Kırmızılı taraftarlar olacaktır. Ayrıca Türk futbolu da zarar görecektir.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here