Fatih Terim Ve Ötesi (1)

0
45

Değerli okurlarım, bu sütunlarda ismen kimleri anlatmaya çalıştıysam kısa süre sonra ya vefatını ya da hastalığını duydum. Kesinlikle şom ağızlı değilim inanın. Yine de (ne olur, ne olmaz diye) değerli spor adamımız Fatih Terim konusunu dinlendirerek sizlere sunmaya karar verdim.

Fatih Terim Kimdir? Böyle bir paragraf açıldığında, o kişinin doğum yeri, doğum tarihi gündeme getirilir. Yaşam biçimi, futbol oynadığı kulüpler falan… Ancak, bir şeyi düşünmeyi, bir şeyi yazmayı unutuyoruz! Unuttuğumuzu maden ki hatırladık, söyleyelim gitsin. Fatih Terim de herkes gibi bir insan! Bir İnsan Fatih Terim! Hal böyle olunca, başarı ve başarısızlık insanlar içindir. Hatalar, yanlışlar da insanlar içindir.

Bütün bunları bilmemize ve de içimizde sindirmemize rağmen, nedense bir Fatih Terim’i içimize sindiremedik. Peki, ne yapmak istedik?

İstedik ki, Fatih Terim zaafa uğrasın. İstedik ki, Fatih Terim’in karizması çizilsin. İstedik ki, “Benden bu kadar” deyip spor yaşamına noktalasın. İstedik ki, Fatih Terim başka bir ülkede yaşasın. İstedik ki, Fatih Terim önemli ailevi sorunlar yaşasın.

Aslında, olması istenen çok olumsuzluklar var da fazla uzatmaya gerek yok diye düşünenlerdenim. Anlamak isteyene bu kadarı yeter de artar bile. Hani, bazı diziler var ya reklam izlerken bile araya girse rahatsız olacağımız diziler. İşte bazı yalaka yazarların konu hakkında fazla bilgileri olmamasına rağmen, çok şey biliyorlarmış gibi kalem oynattıkları gibi.

Bir insanı durup dururken çekiştirmek ve hatta suçlamak kişiye ne kazandırır, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. (Bir kulumun bedenine, çocuklarına veya malına bir musibet verdiğimde, bunu güzel bir sabırla karşılarsa, kıyamet günü onun için bir mizan kurmaktan veya bir hesap defteri açmaktan haya ederim.)

Bu sözleri Cenab-ı Allah söylüyor ve hassas konularda kullarını uyarıyor. Fakat bizler hep uyuyoruz ve de uyanmaya da hiç niyetimiz yok.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here