Ergin; “Antakya Müze Kent Haline Geliyor!”

0
274

sadullah ergin7Adalet Bakanı Ergin, İlimizde İnşaatı Devam Eden Müze Otel’i Gezdi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ilimizde inşaatı devam eden Müze Otel’i gezdi. Geçtiğimiz günlerde tarihi eserlerin üzerine çelik boruların yerleştirilmesi sırasında kullanılan vincin devrilmesi nedeniyle Adalet Bakanı Sadullah Ergin Otel Sahibi Necmi Asfuroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile birlikte otel inşaatında incelemelerde bulunan Adalet Bakanı Ergin yetkililerden bilgi aldı. Ziyarette otel yönetimi tarafından yapılan sunumda inşaat alanında bugüne kadar gün yüzüne çıkarılan tarihi eserler ve bu eserlerin üzerlerine yapılacak otelin genel bilgileri verildi.

Kısa bir açıklama yapan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, geçtiğimiz günlerde meydana gelen kazadan dolayı geçmiş olsun dileklerini iletmek için geldiklerini aktararak; “Burada tek sevindirici olan can kaybının yaşanmaması” dedi.

Otel, Türkiye’de İlk!

Yapımı devam eden otelin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan Ergin; “Türkiye’de ilk olacak projenin her aşaması heyecanla takip ediliyor. İşadamı Necmi Asfuroğlu’nun bu yatırımını bazıları akıllıca bulunmayabilir. Ama ben bu süreçte Necmi Bey’in şehrine, iline, ülkesine bu eseri kazandırmak için tutku ile sevda ile bu işe girdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

sadullah ergin8

Tarihi mirasların hoyratça kullanıldığına da işaret eden Ergin; “Mirasımıza göstermemiz gereken özeni, saygıyı göstermemişiz. Yıllar itibarıyla kaybettiğimiz değerleri teker-teker gün yüzüne çıkartmakla meşgulüz. Tahrip etmek çok kolay ama tekrar kazandırmak, ihya etmek çok zor! Bu yürüyüş zor bir yürüyüş, bu yürüyüşte badireler olacak ama yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmıyor. Doğu Antakya koruma amaçlı imar planı yapılmış idi. İğne ile kuyu kazılarak şehir şimdi tekrar ihya edilmeye çalışılıyor. Bu tür zenginlikler bu şehre kazandırıldığında doğu Antakya ayağa kalktığında inanın belki bizim için çok faydası olmayacak ama gençler ve bizden sonraki nesiller için öyle büyük bir miras bırakacağız ki onlara, bu şehrinde bu ülkenin de geleceğine çok önemli katkılar sunacak restore edilmiş, tarihi ile buluşturulmuş Antakya!

Müze Kente Giden Bir Yürüyüş…

Burada kültür bakanlığının da önemli bir kazanımı olacak. Hayırlı olsun, bundan sonraki aşamalarda da benzer kazalar yaşanmasın. Bu şantiyede çalışan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karşımızda St. Pierre var karşımızda Habibi Neccar dağı onun arkasında surların kalıntıları var ki o surların projesi yapıldı şu anda, onun yapım işi ihale edilecek. Karşıda Antakya Kalesinin surları, St. Pierre, Habibi Neccar dağı, müze otel, yan tarafta Antakya Müzesi, arkasında arena. Baktığınız zaman müze otelden müze kente giden bir yürüyüş var. Doğu Antakya’nın restorasyonu ile beraber Antakya müze kent haline geliyor” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Müze Otel inşaatında incelemelerde bulunarak beraberindekilerle birlikte otelden ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here