“Farklılıklarımızla Birlikte Yürüyeceğiz!”

0
44

kesk eylem1KESK Üyeleri İskenderun’da da İş Bıraktı

Baskı ve şiddete karşı direnenlerle birlikte olan KESK’e bağlı sendika üyeleri, dün bir günlük iş bırakma eyleminde bulundular ve üstgeçitten Boyacılar parkına kadar sloganlar eşliğinde kortej halinde yürüdüler. Burada KESK adına konuşma yapan Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “Dün nasıl hepimiz çapulcuyuz dediysek, yarın da hepimiz marjinaliz diyerek farklılıklarımızla birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Yürüyüş sonunda Boyacılar Parkında basın bildirisi okuyan Selçuk; “Taksim Gezi Parkı’nın ranta kurban edilmesine karşı gelişen yurttaş duyarlılığını polis terörü ile bastırmaya kalkışan AKP iktidarı Türkiye halkının vicdanının, hak ve adalet arayışının güçlü duvarına çarptı. Türkiye halkının vicdan, hak ve adalet direnişiyle sarsılan AKP iktidarı, halkın büyük direnişini kıramayınca, çevre duyarlılığına indirgemeye, yaygın polis terörü ve despotik yönetim tarzına karşı halk tepkisini gayrı meşru hale getirmeye girişti. İktidarın kurumlar içerisindeki konumlandırdığı kadroları da işbaşında.

KESK’e bağlı SES üyesi arkadaşlarımızın bugün gerçekleştirdiği eylem İskenderun Devlet Hastanesi yöneticilerince baskı yapılarak kırılmaya çalışıldı. İskenderun Devlet Hastanesi yöneticilerine sesleniyoruz. Tutanaklar tutarak, görev yeri değişikliği tehditleri yaparak bizleri yıldıramazsınız. Dayandığınız iktidar gücüyle nasıl mücadele ediyorsak sizinle de mücadele edeceğimizi bilmenizi istiyoruz.

kesk eylem2

Başbakan’ın anlamadığı bir şey var, bu halk artık yirmi gün önceki halk değil. Bu halk siyasi farklılıklarını bir yana bırakarak demokrasi, özgürlük, barış için birlikte mücadele etmesini biliyor, egemenlerin birbirlerine kırdırarak yönetme taktiklerini biliyor, onun için de sizin oyunlarınıza gelmeyecek. Dün nasıl hepimiz çapulcuyuz dediysek, yarın da hepimiz marjinaliz diyerek farklılıklarımızla birlikte yürüyeceğiz, ünlü hikâyede olduğu gibi “sarı öküzü” vermeyeceğiz. Hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

KESK’e bağlı sendika üyelerinin yürüyüşüne ve iş bırakma eyleminde CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl de destek verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here