“Başbakan Meşruiyetini Kaybetmiştir!”

0
65

chp vekilleri1CHP’li Vekillerden Gündeme İlişkin Açıklama…

İskenderun basını ile bir araya gelen CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, ülke ve il genelinde yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamada bulundular. Dudu, Gezi Parkı eylemlerini barış sürecinde yürütmek için CHP teşkilatı olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Eryılmaz ise, Gezi eylemleri ile ilgili başbakanın meşruiyetini kaybettiğini belirtirken; “Başbakanın şuurunu kaybetmiş şekilde ülkeyi yönetmesi sağlıklı değildir” dedi.

Öykü Kafe’de basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve Hasan Akgöl, basınla bir müddet sohbet edip sorularını da yanıtladılar. Toplantıda ilk konuşan Vekil Mevlüt Dudu; “Gezi parkında yanan ateş Türkiye’yi aydınlatıyor, oradaki ses Türkiye’de yankılanıyor. Ülke genelinde olduğu gibi Hatay’da da AKP ve başbakana tepkiler çok! Hatay’da ve ülkemizde gezi parkı ile başlayan halk direnişinde istenmeyen olayların yaşanmaması ve vatandaşların provokasyona gelmemeleri için CHP teşkilatı olarak büyük gayret sarf etmekteyiz. Bizim gösterdiğimiz sağduyuyu AKP ve başbakan tarafından gösterilmediği gibi en büyük provokasyonu da başbakanın yapmış olduğunu açıklamalarda görmekteyiz ve maalesef ülkede iç savaş çıkarmak istemektedir. Bu süreci, sonuna kadar barış içerisinde yürütmek için CHP teşkilatı olarak bizler elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Başbakan Kendi Halkını Tehdit Ediyor…

Daha sonra söz alan Vekil Refik Eryılmaz ise, “Eylemler Türkiye’nin köylerinde dahi yapılmaktadır. 4 ağaç, özgürlük ve demokrasi yürüyüşüne dönüşmüştür. Bu tepkilerde özgürlük talebi vardır. Hükümetin dayatmacı anlayışıyla yöneltilmesine, kendisi gibi yaşamayanları dışlayan, onları yok sayan anlayışa tepkidir. Hatay’da bu güne kadar olumsuz bir şey yaşanmadıysa bu CHP’nin sayesindedir. Ama bunu başbakan yapmıyor. Kendi halkını tehdit ediyor. Bu tutumda olan başbakanın, o koltukta oturmaması gerekir. Başbakan meşruiyetini kaybetmiştir. Başbakan ülkeyi bu şekilde yönetemez. Şuurunu kaybetmiş şekilde ülkeyi yönetmesi sağlıklı değildir” dedi.

chp vekilleri2

Sınırlarda Güvenlik Zafiyeti Var

“Sınırlarda silahlı güçler tarafından askerlerimize ateş ediliyor mu?” sorusunu da yanıtlayan Vekil Eryılmaz; “Sınırlarda güvenlik zafiyeti var. Her türlü provokasyona açık bir sınır olduğunun bilinmesi gerekir. AKP iktidarı sıkıştığını anladığından nasıl çamur atarım düşüncesi içerisine girmiştir. AKP, Reyhanlı olayını çözüp arkasında kimlerin olduğunu görmek istemiyor. Eğer istelerdi bizim olaydan iki gün sonra verdiğimiz araştırma önergemize red oyu vermezlerdi. Bu olayın arkasındakini çözmek istiyorlarsa mutlaka araştırma komisyonu kurmalılar. Ayrıca olayda mobese kamera görüntüleri toplatıldı ve kimseye gösterilmemektedir. Reyhanlı görüntülerinin neden gösterilmediği de merak konusudur. Gerçeklerin üstünü örtebilirsiniz ama asla saklayamazsınız!” şeklinde konuştu.

Ölenler Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıdır!

Son olarak konuşan Hasan Akgöl ise; “Bu eylemlere katılan halk başbakanın yaptığı gibi taşıma ve bedava yemekle alanlara inmiyor. Onlar özgür iradeyle alanda bir araya geliyorlar. Aç ve susuz o meydanlarda barış, özgürlük ve demokrasi adına tepkilerini dile getiriyorlar. Dört ağaç ile başlayan eylemler özgürlüğün ve halkın yeniden uyanışı olmuştur” dedi.

Reyhanlı olaylarında başbakanın etnik ayrım yaptığını söyleyen Akgöl; “Ölen 53 kişiden sadece 3 kişinin Alevi olduğunu söylüyor. Oysaki orada ölenlerin tamamı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Sınırlar Reyhanlı’da gerçekleşen patlamanın ardından görsel olarak kontrol altında görülüyor. Fakat sınırdan giriş ve çıkışlar çok serbest ve sınırdan elini kollarını sallayarak kontrol edilmeden halen geçiliyor” derken, bu olaylarla ilgili kamu kurum müdürlerinin görevden alınmasının bir anlam ifade etmeyeceğini çünkü sorunun talimatı verende olduğunun altını çizdi.

Yöneltilen bir soru üzerine kaçırılan metropolitler ile ilgili somut bir gelişmenin olmadığını söyleyen Vekil Eryılmaz, din adamlarının şuanda Suriyeli muhalif güçlerin ellerinde olduğunun bilindiğini kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here