Farkındalık Haftasında Görme Engellilere Beyaz Baston!

0
52

Farkındalık Haftasında Görme Engellilere Beyaz Baston Hediye Ettiler

Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan Beyaz Baston Farkındalık Haftası dolayısıyla kentimizde bir takım etkinlikler düzenlendi.

Engelleyim, Engel Tanımam Dernek Başkanı Kamil Göçmen, Ak Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven ile birlikte, bazı okulları ziyaret ederek, bu okullarda eğitim gören görme engelli öğrencilerle bir araya gelip, onlara beyaz baston hediye etti.

İlk olarak Uruç Reis İlkokulundaki özel sınıfı ziyaret edip oradaki öğrencilerle bir araya gelen Göçmen ve Güven, daha sonra Yunus Emre İmam Hatip Ortaokuluna geçerek, burada eğitim gören görme engelli Yavuz Selim Keçeli’ye beyaz baston armağan ettiler.

İçerisinde bulunduğumuz haftanın önemine binaen ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Engelleyim, Engel Tanımam Dernek Başkanı Kamil Göçmen; “Tüm görme engelli kardeşlerimin, 7-14 Ocak ‘Beyaz Baston Farkındalık’ haftasını kutluyorum. Biz bastonlarımızla hiçbir engel olmadan hayata devam edeceğiz çünkü biz bastonsuz yaşayamayız. Baston bizim gözümüz, biz bastonlar ile her yere gidebiliriz, hiç kimse bize engel olamaz. Tabii ki önümüze engeller konacaktır ancak engelleri kaldıracak kişiler de bizim yöneticilerimiz. Önümüzdeki engelleri kaldırdıkları sürece hayata devam edeceğiz. Beyaz Baston Farkındalık haftası olması dolayısı ile AK Parti İlçe Teşkilatının da desteği bir takım etkinlikler düzenledik. Bugün okullarımızda eğitim gören görme engelli kardeşlerimizi ziyaret edip onlara beyaz baston hediye ediyoruz. Yarın da görme engelliler arasında, 6 kişi ile zilli top sistemi ile oynanan Goalball gösteri maçımız olacak.  Gösteri maçımız yarın 14.00-16.00 saatleri arasında İskenderun Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Herkesi davet ediyorum” diye konuştu.

Ak Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven de, her yıl 7-14 Ocak arası kutlanan Beyaz Baston Farkındalık Haftası nedeniyle de bir etkinlik geliştirmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydederek; “Görme engelli kardeşlerimizi, hem okullarında ziyaret edelim, hem eğitim şartlarını inceleyelim, hem de kendilerine Beyaz baston hediye edelim dedik. Bu konuda Engel Tanımam Derneği Başkanı Kamil Göçmen kardeşimizle tespit ettiğimiz öğrencilerimizi okullarında ziyaret ettik, eğitim durumlarını inceledik. Biraz önce Oruç Reis Okulunda özel sınıftaydık. Şimdi de Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulundayız. Burada eğitim gören görme engelli Yavuz Selim Keçeli kardeşimize oldukça güzel imkanlar sağlanmış durumda. Okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Bizler de her zaman bu arkadaşlarımızın yanındayız, gereken desteği vereceğiz, çünkü bizim geleceğimiz onlar. Yarın da Goalball mücadelesine katılacaklar. Engelsiz bir hayat için, hiçbir engel tanımayan bu gençlerimizin yanında olacağız. Daha başarılı, daha güzel faaliyetlerde bulunmaları için de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şunu unutmayalım, sevgi engel tanımaz” şeklinde konuştu.

Göçmen ve Güven, okul ziyaretlerinin ardından birkaç ev ziyareti de gerçekleştirdiler. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here