Faillerin Yakalanmasına Yönelik Çalışmalar Sürüyor

0
47

reyhanlı patlama4Reyhanlı’daki Olaylarla İlgili Valilikten Yapılan Açıklama

Geçtiğimiz cumartesi günü Reyhanlı’da gerçekleşen iki ayrı patlama olayı sonrasında, olayın asli ve tali faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından son derece kararlı bir şekilde yürütülüyor.

Konuyla ilgili olarak Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada,  olayla ilgili olarak gözaltına alınan 12 kişiden 8 tanesinin yetkili Adli Makamlara sevk edildiği, bunlardan Hatay nüfusuna kayıtlı A.M., M.K., İ.D., İ.Ş.’nin de tutuklanarak cezaevine konulduğu, yine Hatay nüfusuna kayıtlı 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Valisi Mehmet Lekesiz, saldırılarla ilgili, önceki gün gece saatlerinde olayın asli faillerinden olduğu değerlendirilen M.G’nin yakalandığını bildirdi. Vali Celalettin Lekesiz, iki kişinin arandığını belirterek, vatandaşlardan emniyet güçlerine yardımcı olmalarını da istedi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Güvenlik ve istihbarat birimlerimizin kararlı ve yoğun çalışmaları sonucunda 16.05.2013 günü olayın asli faillerinden olduğu değerlendirilen ilimiz nüfusuna kayıtlı M.G. ele geçirilmiştir. Eyleme karışan şahısların olay sonrası Suriye’ye kaçmak üzere sınır ilçemiz olan Samandağ İlçesine gittikleri, ancak denizden ve karadan alınan yoğun güvenlik tedbirleri nedeniyle kaçmayı başaramadıkları, M.G.’nin yanında olan ve asli faillerden olduğu değerlendirilen D.Ö. ve Y.B.’nin olaydan sonra arazide saklandıkları anlaşılmıştır.

 Ele geçirilen ve olaya ilişkin eldeki tüm bilgi ve belgelerden olayın asli failleri olduğu değerlendirilen M.G. ilimiz nüfusuna kayıtlıdır. Yine olayın asli faillerinden olduğu değerlendirilen D.Ö. ve Y.B. de ilimiz nüfusuna kayıtlı olup, henüz Suriye tarafına geçemedikleri düşünülmektedir.

Olayın asli faillerinden olan D.Ö. ve Y.B.’yi bilmeden de olsa saklamanın, korumanın silahlı terör örgütüne üye olanlara yardım ve yataklık etmek suçunu oluşturacağı unutulmamalıdır. Bu nedenle sevginin, barışın, hoşgörünün merkezi ilimizde yaşayan değerli vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için yerleşim yerleri veya kırsal alanda karşılaştıkları şüpheli şahıslar ile ilgili olarak süratle güvenlik birimlerine bilgi iletmeleri son derece önemlidir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here