19 Mayıs Sade Törenlerle Kutlanacak!

0
105

19 mayıs119 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Atatürk’ün Samsun’da karaya çıktığı saat olan 07.00’de başlayacak, 19 Mayıs 2013 Pazar günü saat 24.00’de sona erecek. Kaymakamlıktan yapılan bilgilendirmede, 19 Mayıs 2013 Pazar günü en geç saat 07.00’ye kadar; caddelerin, okulların ve diğer kurum ve kuruluşların bayrak ve dövizlerle donatılmış olacağı belirtildi.

19 Mayıs 2013 Pazar günü (yarın) de Gençlik adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından buradaki tören Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü’nün konuşmasıyla son bulacak. Reyhanlı’da yaşanan bombalı saldırı nedeniyle tüm yurt genelinde bayram kutlamaları yapılamayacak.

15 Mayıs’ta başlayan Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında, protokol ziyaretleri, resim ve kitap sergileri, yamaç paraşütü gösterileri yapıldı. 19 Mayıs 2013 Pazar günü İskenderun Prime Mall Alışveriş Merkezinde, 15.00-15.15’te Taekwondo, 15.30-15.45’te Jimnastik, 16.00-16.20’de Karate gösterileri yapılacak.

Gençlik haftası kapsamında 23 Mayıs Perşembe günü saat 16.00’da 2 No’lu Çay Bahçesinde Aba Güreşi gösterileri, saat 18.00’da da Belediye Spor Kompleksinde karate gösterileri yapılacak. Yine gençlik haftası etkinliklerinden olan basketbol, voleybol ve futbol karşılaşmaları 23 Mayıs 2013 Perşembe gününe kadar devam edecek. 24 Mayıs Cuma günü de, saat 13.30’da İskenderun Spor Salonunda dereceye giren sporculara ödülleri verilecek.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de yazılı birer kutlama mesajları yayınladılar. Milletvekili Karasayar ve Belediye Başkanı Civelek’in mesajları şöyle;

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesi veren Türk Milleti yediden yetmişe kadın-erkek, büyük-küçük demeden savaşarak, bu toprakları vatan yapmışlardır. Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin yarattığı, eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutarak, bağımsızlığından ödün vermeyen Türk Milleti, dünya üzerindeki varlığını, sahip olduğu bu yüksek vatan aşkı ve hürriyet özlemine borçludur. Bundan sonra bize düşen, Türk Milleti olarak, Atatürk’ün gösterdiği hedeflerden şaşmadan, çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla ilerlemek, çağın bilim ve teknolojisini en iyi şekilde kullanmak, Cumhuriyet’imizi tüm kurum ve kurallarıyla sonsuza kadar yaşatmaktır. Halkımızın ve aynı bilinçle yetişerek ülkenin geleceğine yön vermeye hazırlanan gençlerimizin Cumhuriyet’e ve O’nun değerlerine her zaman sahip çıkma duyarlılığını göstermesi, en büyük güven kaynağımızdır. Siz sevgili gençlerimiz, ülkemizin ve milletimizin asla sönmeyecek umudusunuz. Rehberiniz Atatürk ilkeleri ve demokrasi, parolanız vatan ve millet sevgisi olacaktır.”

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan KARASAYAR

“19 Mayıs 1919, ulusal bilincimizde her zaman yer alacak tarihi bir gündür; Özgürlüğün ve bağımsızlığın habercisidir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihinin dönüm noktasıdır. 19 Mayıs 1919’da Anadolu’ya geçen Mustafa Kemal, Anadolu halkının emperyalist işgale karşı başlattığı direnişe katılmış ve ulusal kurtuluş mücadelemize önderlik ederek emperyalizm yenilgiye uğratılmıştır. Laik, demokratik ve çağdaş Cumhuriyetimiz bu tarihsel süreçle kurulmuş ve Türk gençliğine emanet edilmiştir. Bugün gençlerimiz, Cumhuriyetimizin birikimleriyle ve değerleriyle bilimde, sanatta, ekonomide, sosyal ve kültürel yaşamda kendisini yetiştirecek aklın ve bilimin yol göstericiliğinde Cumhuriyeti daha da ileriye taşıyacaktır. Gençlerimize güveniyoruz. Onların idealizmi, enerjisi, yurt ve halk sevgisi, Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığı geleceğimizi aydınlatıyor.”

Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.CİVELEK

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here