Eylemcilerin Sayıları Gün Geçtikçe Artıyor

0
151

eylem5Gezi Parkı protestosu ile başlayan ve daha sonra Hükümet aleyhine tepki olarak tüm Türkiye’ye yayılan protestoların İskenderun’daki 18. gününde yine halk sokaklara indi ve Ak Parti hükümetini protesto etti. İskenderun’da Atatürk Anıt Alanını kendilerine mesken edinen eylemcilere, önceki akşam Arsuz, Madenli, Nardüzü ve Karaağaç beldelerinden de katılım oldu.

eylem6

Katılımcı sayısı her geçen gün katlanarak artan İskenderun’daki eylemlere, önceki akşam çevre beldelerden de yoğun katılım oldu. Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme, Madenli Belediye Başkanı Süleyman Kiremitçi, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Arlı, İskenderun Belediye Meclisinin bazı üyeleri, mahalle muhtarlarının bir kısmı ve CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun eşi Avukat Suzan Dudu da önceki gece gerçekleştirilen geniş kapsamlı eylemlere destek verdi.

eylem7

Pazartesi gecesi saatler yine 21.00’i gösterdiğinde İskenderun Atatürk Anıt Alanında toplanan İskenderunlu vatandaşlar, Pac Meydanına kadar kortej halinde yürüdüler. Burada Arsuz, Madenli, Karaağaç ve Nardüzü beldesinden gelen vatandaşlar da korteje katılınca göstericilerin sayıları 3 bini aştı.

Eylemci vatandaşların oluşturduğu kortej, Fener Caddesi ardından da hastane yolu üzerinden seyrederek, tekrar Atatürk Anıt Alanına geldi. Türk Bayrakları ile yürüyen ve ‘Hükümet İstifa’ sloganları atan yürüyüş kortejine, motosikletli vatandaşlar da aralıksız eşlik etti. Arabasıyla eylemlerini sürdüren vatandaşlar ise kornalarını çalarak protestolara destek verdiler. Evlerinde bulunan vatandaşlar ise Türk Bayrakları açarak, tencere ve tavalara vurarak yürüyüşü daha renkli hale getirdiler.

eylem8

‘Hükümet İstifa’ ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz!’ ‘Direniş Sürecek!’ ‘Her Yer Taksim, Her Yer Direniş’ sloganları ile Atatürk Anıt Alanına gelen protestocular, burada da hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okudular.

Halkın davullar eşliğinde halaylar çekerek sürdürdüğü eylemler her zaman olduğu gibi olaysız bir şekilde son buldu. Protesto eylemleri gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here