Esnaf Oda Başkanları Bir Araya Geldi

0
125

oda başkanlarıMeslek odaları başkanları, hafta başında Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB)’nde bir araya gelerek, mesleklerin sorunları ve gündemdeki konuları değerlendirdi.

Mesleklerin sıkıntılarını ve çözümü hususunda istişarelerinin yanında HESOB Başkanı Kadir Teksöz, Meslek Odaları yetkilileriyle Esnaf ve Sanatkarlarla, mesleki projeler hakkında fikir alış verişinde bulundu. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği hususunda bilgiler veren Tekröz, 6360 sayılı Kanunun yürürlüğe girmesiyle beraber Büyükşehir Belediyesi kurulan ve büyükşehir belediyesi sınırları içerisine alınan yerlerde faaliyet gösteren basit usulde vergiye tabi Esnaf ve Sanatkârların vergilendirme yöntemlerinde hiçbir değişiklik olmayacağını, mevcut şartların devamı halinde basit usulden yararlanmaya devam edebileceklerini belirtti.

Narlıca’ya yapılacak olan Mobilyacılar İhtisas Sanayi Sitesinin Başkanı Hüseyin Doğru,  Sanayi Sitesi Projesi hakkında genel bilgiler vererek Projenin hayata geçirilmesi hususunda hızlandırılması elinden gelen bütün gayreti göstereceğini söyledi.

Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Ahmet Durgun, projesi devam eden Ayakkabıcılar Sanayi Sitesinin projesi hakkında; Uzun Çarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Sadullah Ergin Uzun çarşının Restorasyon çalışmaları hakkında; Fırıncılar Odası Başkanı Semih Ezdeşir Fırıncı Esnafının iyileştirilmesi ve yeni projeler yapılması hakkında bilgiler verdiler.

HESOB Başkanı Teksöz de, bütün bu sorunların not edildiğini her zaman 24 saat Esnaf ve Sanatkarın emrinde olduğunu söyledi.

HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz son olarak Hatay’ın güzel yaşanacak bir kent olduğunu, herkesin birbirine sahip çıkarak üzerimizde oynanmak istenen oyunlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here