Afet Bilinci Oluşturmak Adına Eğitim Verilecek

0
105

afet bilinci eğitimi1Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı 2013 yılını “Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Yılı” olarak ilan etti. Verilecek olan eğitimlerle, toplumda farkındalık oluşturmak, afetleri korkuyla beklenen bir felaketten, başa çıkılabilir bir olguya dönüştürmek ve yapılabilirlik/yeterlilik bilincinin bireyleri hazırlayarak aileler üzerinden toplumu hazırlamak amaçlandığı belirtildi.

Hatay Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından “Afet Bilinci” oluşturmak adına eğitimler verilecek. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı “2013’ü Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Yılı” olarak ilan ederken, bu proje ile ülke genelinde Afetlere Hazır; Aile, Okul, İşyeri ve Gönüllü Gençler Kampanyaları halinde eğitimler düzenlenecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

“İlçemizde de Ailelerin Afetlerin ilk 72 saatine hazırlıklı olmaları için eğitimler ile afete hazırlık kültürü kazandırmak, farkındalık yaratmak, yaşadıkları mekânda alabilecekleri temel önlemleri paylaşmak, afetlerde doğru davranış şekillerini öğrenmelerini ve uygulamalarını sağlamak amacıyla, Afetlere Hazır Aile Kampanyası kapsamında afet bilinci eğitimlerinin (1 Saat) İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personelince verileceği, hedef kitleye ulaşmak için toplumun birey ya da aile olarak bulundukları/faaliyet gösterdikleri, kamusal alanlardan (sosyal tesisler, okullar, camiler, park, köy ve mahallerdeki alanlar vb.) faydalanılacağı bildirilmiştir.

Bu doğrultuda; İlçemizde Afet Bilinci Eğitimi talebinde bulunacak olan kurum ve kuruluşlarca en az 15 kişiden oluşacak grupların yer ve zaman (tarih, saat) belirlenerek 2 Eylül 2013 tarihine kadar Kaymakamlığımıza bildirilmesi gerekmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here