Eski Vekil Mehmet Soydan, Aday Adayı Olabileceği Mesajını Verdi

0
86

soydan açıklama1Siyasete yeniden soyunan eski dönem Ak Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan, dün İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, basın mensupları ile bir araya geldi. Basının ısrarla sorduğu “aday mısınız?” sorusu üzerine Soydan, kamuoyu ve parti teşkilatından gelen talepler doğrultusunda hareket edeceğini belirtti.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde meydanlara inerek, nabız yoklayan Mehmet Soydan, İskenderun Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdiği ziyarette, adaylığını açıklamadı ama yerel seçimlerde aday adayı olabileceğinin mesajını verdi.

Basın mensuplarının birçok sorusuna açıklılıkla yanıt veren Soydan; “Seçimler öncesi kendini bu işte kanıtlamamış kişilerin yapmış olduğu anketleri gayri ciddi düşünüyorum. İsmi tanınmış, siyaseti yakından takip eden bu işi de ciddiyetle yapan kuruluşların anketlerini önemsiyorum. Tüm adayları önemsiyoruz ama biz seçimi alacağız” dedi.

Daha öncede aday adayı olduğunu anımsatan Soydan; “Bir yerlere talip olmakta iyidir. Şu anda da parti, adaylık çalışması sürecini başlatmadan, benim buradan başlatmam ve aday adayı olmam doğru olmaz” diye konuştu.

soydan açıklama2

Basın mensuplarının ısrarla aday adayı mısınız yönündeki sorusunu da cevapsız bırakmayan Mehmet Soydan; “Kamuoyundan ve parti teşkilatımdan gelen talepler doğrultusunda, bu konuda bir yol haritası çizebilirim. Bana bu görev layık görülürse de yapmaya hazırım” diyerek, aday olabileceğinin mesajını verdi.

Suriye’de yaşanan olaylara da değinen Soydan; “Orada kan dökülmesini, insanların ölmesini tasvip etmiyorum. Gelinen nokta bizi de üzüyor. Oradaki sorunun barışçıl yollarla çözülmesini herkes gibi bende istiyorum. Şunun da iyi bilinmesini istiyorum ki orada yaşanan olaylar, mezhepsel değildir. Bu yöndeki söylemler çirkindir ve kabul edilemez. Yönetimin yanlışlıklarından kaynaklanan olaylardan dolayı şuanda oradaki olaylar yaşanıyor” dedi. Soydan, Mısır’daki darbeye de karşı olduğunu vurgularken ‘Rabia’ işareti yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here