Esabil Soydan; “İddiası Olan İspatlasın”

0
345

esabil soydan1Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan Hakkında Çıkan İddialara Yanıt Verdi…

Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan, bir basın toplantısı düzenleyerek, son günlerde bazı gazetelerde hakkında çıkan haberlerdeki iddialara yanıt verdi.

Şehir plancısı İbrahim Küsgü ile birlikte, özellikle imar konusundaki ayrıntıları basın mensuplarına aktaran Soydan, haberlerin “kasıtlı” olarak yapıldığına ve zamanına dikkat çekerek; “İki dönemdir Denizciler Belediye Başkanlığı görevindeyim. Halkımızın teveccühü ile bu makamdayız. 10 yılda çok sınırlı bir bütçeyle çok büyük hizmetleri hayata geçirdik. Bu süre zarfında toplam bütçemiz 28 milyon TL idi. 130 bin nüfusun ihtiyacına cevap verecek arıtma tesisini, 42 kilometre kanalizasyon ve 45 kilometre içme suyu hattını bu bütçeden karşıladık. Birkaç gün önce 2 kilometre uzunluğunda 12 metre genişliğinde asfalt yolumuzu hizmete açtık” şeklinde konuştu.

42 yıldır Denizciler’de ikamet ettiğini, gönül kırmaya değil kazanmaya gayret gösterdiğini ifade eden Soydan; “Siyasetçi, halka baba şefkati ile yaklaşmalıdır. Ötekileştirmek yerine her kesime eşit mesafede hizmet götürmek ile mükelleftir” dedi.

Kişiye Özel Uygulamalarımız Yok!

Gerçek dışı iddiaların ve ithamların tek kaynaktan yönlendirildiğinin bilincinde olduğunu da belirten Başkan Soydan; “Bahse konu haberlerde imar düzenlemesinde usulsüzlük yaptığımız iddia ediliyor. Hepinizin bildiği üzere 1/25000’lik imar planında tüm yetkiler Valilik uhdesindedir. Bu plan doğrultusunda, sık yoğunluk olan yerlerde 7 metrelik yollar 10 metreye çıkartılırken, 4 kat imarlı olan parsellere 5 kat izni verilmiştir. Dolayısıyla, yapılan tüm düzenlemelerde belediyemizin inisiyatifi yoktur. Kaldı ki, bazı meclis üyelerimizin bile mağduriyeti söz konusudur. Hiçbir zaman kişiye özel uygulamalarımız olmadı, bundan sonra da olmayacaktır” diye konuştu.

6260 sayılı Belediye Kanununun yürürlüğe girmesiyle birlikte, tüm imar konularının İskenderun Belediyesine yönlendirildiğini ve 17 imar tadilatı taleplerinin reddedildiğini ifade eden Denizciler Belediye Başkanı Esabil Soydan; “Birileri, matbu şikâyet dilekçesi bastırmış, her yere dağıtıyor. Konunun aslını bilmeyen bazı vatandaşlarımız da bu yalanlara inanıyor. Oysa yaptığımız hatalı bir uygulama olsa, resmi makamlar buna müsaade eder mi? Sonuç itibariyle, iddia edildiği gibi hiç kimsenin mağduriyeti söz konusu değildir” şeklinde konuştu.

İddialı konuşan Başkan Soydan; “Beni tanıyan bilir. Kimseyi ötekileştirmedim. Samimi ilişkim olabilir. Herkesin kendisine göre çok has diye tabir edilen arkadaşları olur. Ben İskenderunluyum, buradayım. Hodri meydan! İddian varsa buyur ispatla” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here