“Erzinli Uyuma Hastanene Sahip Çık!”

0
158

erzin devlet hastanesiYeni Kurulan Erzin Kent Konseyi, Devlet Hastanesine Sahip Çıktı

Yeni oluşturulan Erzin Kent Konseyi, Devlet Hastanesinin kapanacağı yönündeki söylentilerin yoğunlaşması üzerine Devlet Hastanesini ziyaret ederek ‘Erzinli Uyuma Hastanene Sahip Çık’ açıklamasında bulundu.

Halk arasında Erzin Devlet Hastanesinin kapanacağı yönde söylentilerin yoğunlaşması üzerine Kent Konseyi konu hakkında bilgi almak üzere Başhekim Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarete, Erzin Kent Konseyi Başkanı Av. Akif Özer ve Yürütme Kurulu üyeleri Necdet Sökmen ve Şaban Vural katıldı.

Şu anda Devlet Hastanesinde 4 kadro açılmış olmasına rağmen sadece dahiliye branşında bir doktorun görev yaptığı diğer branşlar olan Çocuk, Kadın Doğum ve Genel Cerrahi bölümünde doktor bulunmadığını kaydeden Başhekim Mahmutoğlu,  bu dönemde de boş kadrolara doktor atamasının yapılmadığı ve bu nedenle bu branşlarda sağlık hizmeti verilemeyeceğini belirterek; “Doktor sıkıntısının bir an önce giderileceğini umuyoruz” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Av. Akif Özer de; “Bu sorun ilçemiz için ciddi bir sorundur. Yetkililer bu sorunun bizler için ne kadar acil ve ciddi olduğunu artık fark etmeliler. Hastalarımızın yollarda ciddi sağlık sorunuyla karşılaşmasını istemiyoruz. Hastanemizin doktor açığının kapatılması ve doktor tayini için yürütme kurulu arkadaşlarımızla beraber gerekli girişimlere başlayacağız. Doktor açığının giderilmesi için uğraş veren Ticaret Odası Başkanımız Sayın Bekir Soylu’ya da teşekkür ederiz” dedi.

Kent Konseyi Üyeleri Av. Akif Özer başkanlığında, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutluoğlu ile birlikte daha sonra poliklinikleri gezerek bilgi aldılar ve hastalarla sohbet edip, sorun ve taleplerini dinleyerek notlar aldılar.

Konu ile ilgili bir rapor hazırlayacaklarını da belirten Erzin Kent Konseyi Başkanı Av. Akif Özer; “Hazırlayacağımız bu raporu Kent Konseyimizin tavsiye kararı olarak Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm bölge milletvekillerine ve ilgili kurumlara ileteceğiz” açıklamasında bulundu. Haber: Sedat İskenderoğlu

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here