Erzin’de Narenciye Üreticilerini Dinledi

0
60

mevlüt dudu açıklama22CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Halk Gezilerini Sürdürüyor

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu vatandaşlarla buluşma gezilerini hafta sonunda Erzin’de sürdürdü. Erzin esnafını dolaşan ve sorunlarını dinleyen Milletvekili Dudu, daha sonra Erzin Narenciyeciler birliğinde, narenciye üreticileri ile bir araya geldi. Narenciye Üreticileri Birliği binasında üreticilerin sorunlarını dinleyen Dudu, daha sonra üreticilere hitaben bir konuşma yaptı.

Narenciye Üreticileri Kaderlerine Terk Edildi

Narenciye üreticilerinin sıkıntılarını bildiğini belirten Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “Erzin Dünyanın sayılı narenciye üreticilerinden birisidir. AKP Hükümeti narenciye üreticilerini hiçbir şekilde gereken desteği vermedi ve kaderlerine terk etti. Narenciye ihracat desteği de hiçbir zaman gereken seviyeye çıkmamıştır. Bu gün diğer ülkelerin narenciye üreticilerine sağladığı destekler karşısında Erzin ve Dörtyollu üreticilerimiz güçsüz bırakılmıştır. Satılan ürünün bedeli masrafları bile zor karşılamaktadır. Diğer yandan AKP Hükümetinin bölgedeki tasarrufları narenciye üreticilerini zamanla yok edecek tehditler içermektedir. Verimli narenciye bahçeleri plansız sanayileşmeye kurban edilmektedir” dedi.

Açıklamalarında Termik Santral konusuna da değinen Milletvekili Dudu, santral yapımının tam bir doğa cinayeti olduğuna işaret ederek; “Termik santraller ileride Narenciye bahçeleri de bölgenin dahil tüm doğal zenginliklerini yok edecektir. Ben bir Milletvekili olarak bu güne kadar Erzin ve Dörtyol da dahil tüm Hatay’ın sorunlarının takipçisi oldum. Bundan sonra da sizlerin yanında yer almayı sürdüreceğim. AKP Hükümetince yapılan tüm olumsuzlukların karşısında hep birlikte duracağız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here