Eryılmaz; “Topraklarımızı Emperyalistlerin Kirli Oyunlarına Alet Etmeyeceğiz”

0
52

CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz; “Bu güzel toprakların emperyalist ülkelerin kirli oyunlarına alet edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Patriotlar İskenderun limanından Türkiye’ye getirildi. Kardeşlik Platformu da Türkiye’ye gönderilen Patriot füzelerini Limanda protesto etti. 3 bin kişinin yaptığı eyleme, CHP Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz ile Mevlüt Dudu da katıldılar ve destek verdiler.

Yapılan eylemle ilgili açıklama yapan CHP’li vekil Refik Eryılmaz, onurlu mücadelesinden dolayı halka teşekkür ederken, Ak Parti hükümetini de eleştirerek; “Küresel güçlerin Ortadoğu’daki çıkarlarına hizmet eden Ak Parti maalesef uyguladığı politikalarla, ülkemizi küresel güçlerin taşeronu haline dönüştürmüştür. Bugün patriot füzeleri, ülkeyi savunma amacı ile değil, küresel güçlerin Ortadoğu’daki güvenliğini sağlamak için burada konuşlandırılıyor. Suriye ile hiçbir sorunumuz olmadığı halde sırf ABD’nin ve Ortadoğu’ya hizmet eden diğer küresel güçlerin çıkarlarını korumak adına Suriye ile çatışma ortamına sürüklendik. Bugün Suriye’de yaşanan ölümlerden bu silahlı güçler mesuldür” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here