Eryılmaz; “Suriye Halkı Birbiriyle Değil, Teröristlerle Savaşıyor”

0
67

refik eryılmaz1Tüm dünya ülkelerinin gündeminde yer alan Suriye’ye müdahale konusuna değinen CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz; “Şimdi, biraz sonra müdahale ederiz diye atıp tutuyorlar. Ben buradan söylüyorum, Suriye’ye bir askeri müdahale söz konusu değildir. Buna da kesinlikle cesaret edemezler” dedi.

Önceki gün Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, Arsuz Belediye Başkanı aday adaylığını açıklamak için Casmin Otel’de bir gece düzenledi. Geceye CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Refik Eryılmaz ve partiler ile vatandaşlar katıldı.

Gecenin gündemini Suriye’deki iç savaş ve başta ülkemiz olmak üzere diğer bazı ülkelerin Suriye’ye müdahale etmeyi dillendirmeleri oluşturdu. Konuyla ilgili ilk olarak söz alan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “Olmasını hiç istemiyoruz ama belki de saatler sonra Ak Parti’nin yanlış politikaları sonucu, Ortadoğu ve Türkiye ateş içinde kalacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sadece Türkiye’yi değil, Ortadoğu’yu da bataklığa dönüştürmek üzere. Küresel güçlerin taşeronluğunu yaparak, bugün Suriye’de Müslüman’ın Müslüman’ı, kardeşin kardeşi öldürmesine sebep olan kişidir Recep Tayyip Erdoğan!” diye konuştu.

Müdahale Ederlerse Karşılarında Suriye Halkını Görürler

Askeri müdahaleye kimsenin cesaret edemeyeceğini savunan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da, “Bugün Suriye’de, Suriyeliler arasında bir kavga yaşanmıyor. Suriye’de Suriye halkıyla, küresel güçlerin desteklediği küresel teröristler arasında savaş yaşanıyor. Bunu herkesin böyle bilmesi lazım! Biz bölgemizde savaş istemiyoruz. CHP olarak, olayların başında da bunları söyledik. Biz, kardeş dost komşu ülkeye, komşu bir halka, ortak kültürü, ortak inancı paylaşan halka dışarıdan bir müdahaleyi asla kabul etmeyeceğiz. Biraz sonra müdahale ederiz, diye atıp tutuyorlar. Ben buradan söylüyorum; Suriye’ye bir askeri müdahale söz konusu değildir. Buna da kesinlikle cesaret edemezler. Çünkü karşılarında Suriye halkını göreceklerdir” dedi.

Duygu Sömürüsü Yapıyorsunuz

Geçtiğimiz günlerde Başbakan’ın Mısır’da ölen çocuk için döktüğü gözyaşlarını hatırlatan Eryılmaz; “Geçtiğimiz günlerde Suriye’de meydana gelen bombalı saldırıda ağır yaralanan ve şu anda, Adana’da yatan 3 yaşındaki bir çocuğun yüzü tanınmayacak hale geldi. Bizim dinimizde bunun yeri var mı? Bunu Müslümanlığın neresine oturtuyorsunuz? Duygu sömürüsü yapıyorsunuz. Mısır’da öldürülen bir çocuğa ağlıyorsunuz tamam ama kendi ülkenizde öldürülen çocuklara neden ağlamıyorsunuz? Kendi ülkenizde öldürülen askerlere, şehitlere neden ağlamıyorsunuz? Bunu sorma hakkımız yok mu bizim? Sabahtan beri telefonlarım susmuyor. Bölgede bir gerginlik var. İnsanlarımız haklı olarak endişeli. ‘Ne olacak?’ diye soruyorlar. Hiç kimse ne olacağını bilmiyor” diye konuştu.

Gençlerimizi Alacağız

Taksim Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları için gözaltında veya tutukla olan gençlerin duruşmalarına katıldıklarını, Adana F Tipi Cezaevi’nde ziyaret ettiklerini söyleyen Milletvekili Eryılmaz; “Bunlar, Türkiye’de ne kadar yasadışı örgüt varsa hepsine üye olmakla suçlanıyor. Bu arkadaşlarımızın, gençlerimizin birinin bir tek sabıkası yok. Bu gençlerimizin hepsi üniversite mezunu, hatta bazıları ikinci üniversiteyi okuyor. Bunlar bizim umudumuz, bunlar bizim geleceğimiz. Bunlar Türkiye’nin umudu. Bu gençlere terörist damgası vurmaya hiç kimsenin hakkı yok. Onlar bizim umudumuz, onurumuzdur. Onların duruşmasına da katılacağız. Sadece Hatay milletvekilleri olarak değil, CHP’nin tüm milletvekilleri ile gideceğiz ve o duruşmadan o gençleri de almadan gelmeyeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here