Eryılmaz; “Omuz Omuza Mücadele Eden Aziz Milletimizin Zaferidir”

0
99

kutlama-eryılmazCHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Eryılmaz mesajında; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayıp 30 Ağustos 1922′de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur” değerlendirmesinde bulundu. Bu zaferin kazanılmasında birlik ve beraberliğin vurgusunu da yapan vekil Eryılmaz mesajında ayrıca şunları söyledi;

“Özgürlüğün, Laik Cumhuriyetin, Demokrasi ile Sosyal Hukuk Devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. Bu zafer sayı ve silah olarak kendisinden çok üstün olan düşman karşısında yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Atatürk önderliğinde kenetlenerek birleşen din, dil, ırk ve inanç ayrımı gözetmeden omuz omuza mücadele eden aziz milletimizin zaferidir.

Aziz milletimiz birlik ve beraberliğimizi geçmişte olduğu gibi bugün de bozmak isteyen, bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan iç ve dış mihraklara karşı 92 yıl önce nasıl mücadele ettiyse bugün de aynı kararlılıkla emperyalist emellere ve yerli işbirlikçilerine, gerek vatan topraklarında gerekse Ortadoğu coğrafyasında asla geçit vermeyecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün olduğu gibi bugünde Cumhuriyetimizin temel değerlerine her saldırıyı ve değerlerimizi unutturmaya çalışan her girişimi boşa çıkaracağımızdan, ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ şiarından taviz vermeyeceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu vesileyle yüce milletimizin ve onun bağrından çıkmış kahraman ordumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here