Ertem: “Laiklik Türkiye Cumhuriyetinde Tartışmaya Açık Değildir”

0
107

birol ertem3Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, TBMM Başkanı tarafından açılmaya çalışılan Anayasa’da laikliğin yer alıp almaması konusunun tartışmaya açık bir konu olmadığını söyleyerek; “Tüm dünya Türkiye’yi demokratik ve laik bir ülke olarak tanırken ve tanımlarken önce ülkenin demokratikliğini yok ettiniz.  Şimdi de laikliğini ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz; ancak, bunu tartışma olarak bile yapmanıza izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Dr. Ertem, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruluş ilkelerine en kısa zamanda döneceğini ifade ederek bu hükümet ile modern uygarlık yolundan saptırılmış bir Türkiye’nin ne olduğunu halkımızın AKP iktidarları ile görmekte olduğunu ve çok yakında AKP’ye oy verenlerin de itiraz seslerinin duyulacağına inandığını dile getirdi.

“Laiklik Türkiye Cumhuriyetinin Temel Taşlarındandır”

Laikliği anlayamayanların ya da içlerine sindiremeyenlerin öncelikle kendi iktidarlarının mevcudiyetinin bu ilkeye bağlı olduğunu görmeleri gerektiğini söyleyen Birol Ertem; “Türkiye Cumhuriyetinin temelini teşkil eden ilkeler CHP’nin altı okudur.  Bunların başında laiklik gelmektedir.  93 yıldır laiklik Türk halkı için bir yaşam biçimi olmuştur.  Bunu geri götürmeye, Türkiye’yi bağnazlığın, karanlığına taşımaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

CHP Genel Başkanının tartışılan çıkışını da yorumlayan Ertem; “Atamız nutkunda Cumhuriyeti korumak için gerekli olan gücümüzün kanımızda var olduğunu söylemiştir; genel başkanımızın sözünü ettiği konu budur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here