Ertem; “Hatay Esnafını Kurtarmak İçin Acilen Çözüm İstiyoruz”

0
90

Milletvekili Dr. Birol Ertem; “Hatay Esnafını Kurtarmak İçin Acilen Çözüm İstiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Birol Ertem, bir ayı aşkın bir süredir devam eden Zeytin Dalı Operasyonu ve Suriye Savaşından etkilenen ilimiz esnafının sıkıntılarını gündeme getirdi.

Yalnızca savaştan zarar gördüğünü belgeleyen esnafın borçlarına indirim ve yapılandırma getirilmesinin yeterli olmadığını, tüm esnafları mağdur durumda olduğunu kaydeden Milletvekili Ertem; “Afrin operasyonundan ve Suriye savaşından en çok etkilenen illerimizin başında Hatay ve Kilis gelmektedir. Esnaf çok zor durumda, borçlarını ödeyememekte, borç batağında boğuşmaktadır. İş hacmi %70 azalmıştır esnafımız çoğu zaman siftahsız dükkânını kapatmaktadır.

Peki, siftah bile edemeyen esnafımız borçlarını nasıl ödeyecek? Hükümet sadece savaştan zarar gördüğünü belgeleyen esnafın borçlarına indirim ve yapılandırma getirdi. Mağdur olan diğer esnaflarımıza neden kolaylık sağlanmıyor? Hükümet yetkililerini göreve davet edip en çok zarar gören Hatay ve Kilis esnafını bu yükten kurtarmak için acilen çözüm istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milletvekili Ertem, Hatay esnafının yaşadığı sıkıntıları Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda da söz alarak gündeme getirdiğini söyledi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here