Ermeni Cemaati, İsa Mesih’in Doğuşu ve Vaftiz Bayramını Kutladı

0
295

ermeni kilisesi2Ermeni cemaati tarafından 6 Ocak’ta kutlanan ‘İsa Mesih’in Doğuşu ve Vaftiz Bayramı’ önceki gün İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde Hatay Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayin ile kutlandı.

Ayine, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, CHP Milletvekili Aday Adayları Yılmaz Şahutoğlu, Süleyman Uyar, Ali Aslan, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmus Aslan ve HDP İlçe teşkilatı, Ermeni cemaati, çeşitli din ve mezheplere mensup vatandaşlar katıldı.

ermeni kilisesi3

Duaların edildiği ayinde kısa bir vaaz veren Hatay Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan, yeni yılın herkese bereket, huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu. İsa Mesih’in doğuşu ve Vaftiz Bayramının sevgiyi simgelediğini belirten Tabaşyan; “İsa Mesih’in doğuşu ile dünyamıza sevgi geldi. Bizleri birbirimize bağlayan en önemli şey sevgidir. Sevgi var olduğu sürece dünyada huzur, bereket ve barış hâkim olacaktır” dedi.

ermeni kilisesi4

Ayin sonunda İsa Mesih’in vaftizi ilahiler eşliğinde haçın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleştirildi. Daha sonra kutsanan haç öpülerek ayin devam etti.

İlahilerle ayin sonrası süslenen kilise salonuna geçildi. Ekmek, su ve tuzu takdis eden Tabaşyan, yeni yılın tüm insanlığa bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulundu. Bayram coşkusu, kesilen pasta ve düzenlenen kokteyl ile sona erdi. Kokteyl sonrası çocuklar Noel hediyelerini Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan’dan aldılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here