Ergin’in Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı Resmen Açıklandı

0
41

sadullah ergin11Dün yapılan Ak Parti Grup Toplantısında 15 ilin Belediye Başkan isimlerini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in ismini açıkladı. Kürsüye Hatay İl Başkanı İsmail Kimyeci, Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mehmet Öntürk, Adem Yeşildal ve Hacı Bayram Türkoğlu ile çıkan Sadullah Ergin büyük alkışlar eşliğinde adaylığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ergin, partisinin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bugün şahsına görev tevdi edildiğini ifade ederek; “Bu benim için büyük bir onurdur. Hataylı hemşerilerime hizmet edebilmek için bundan sonra centilmence ve seviyeli bir kampanyayla seçime hazırlanacağız. Hizmetin yeri, makamı, mevkisi önemli değil, asıl olan nerede ihtiyaç varsa orada bu güzel ülkeye, aziz millete hizmet etmek görevimiz. Hatay halkı, hemşerilerimiz şahsımıza görev tevdi ederse Hatay’a şu ana kadar yapılan alt yapı hizmetlerimize ilaveten modern şehircilik anlayışını da bu şehre getirmenin gayreti içerisinde olacağım. Hemşerilerimizin gösterdiği ilgiye teşekkür ederim” diye konuştu.

sadullah ergin12

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıkladığı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bugün Hatay’da Topboğazı mevkisinde karşılanarak, partisinin il binasında yapacağı toplantıyla seçim startını verecek.

Ergin’in Kısaca Siyasi Geçmişi…

Sadullah Ergin 1999 yılındaki seçimlerde Fazilet Partisi’nden Antakya Belediye Başkan adayı olmuştu. Ak Parti’nin kurulmasıyla beraber Hatay Kurucu İl Başkanı oldu. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Hatay milletvekili olarak parlamentoya girdi. İlk 7 ay teşkilat başkanlığı bünyesinde Ege Bölge Koordinatörlüğü yaptı. 20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkan Vekili seçilen Ergin, 8 Ekim 2004 tarihinde TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde 2. kez AK Parti Grup Başkan Vekili seçildi.1 Mayıs 2009 günü Başbakan tarafından açıklanan yeni kabinede Adalet Bakanı olarak yer aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here