Ergin: “Büyükşehir Belediyesinin Temelleri Sağlam Atılmalı”

0
80

sadullah ergin12Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, Reyhanlı ilçesinde düzenlenen Memur-Sen İstişare toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Ergin, insanların doğuştan sahip olduğu temel haklara saygı göstermekle toplumsal barışın sağlanacağını söyledi.

Memur-Sen Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Çelik, katılımlarından dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’e teşekkür etti ve sendika hakkında geniş kapsamlı bilgiler verdi. Memur-Sen Hatay İl Başkanı Hasan Urhan da toplantıda yaptığı konuşmada, sendika olarak taraf olmadıklarını, haktan, hakikatten yana olduklarını söyledi.

Toplantıda bir konuşma yapan Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, 50 yıllık utancın Ak Parti iktidar döneminde kaldırıldığına dikkatleri çekerek; “İnsanların özgürce yaşam alanlarını oluşturması ve yaşaması için büyük kolaylıklar sağlandı. İsteyen istediği gibi yaşayabilir ve inancının gereğini yapabilir. Üniversitelerden atılan genç kızlarımız artık istedikleri üniversiteye gidebiliyor ve eğitim alabiliyorlar. İnsanların doğuştan sahip olduğu temel haklara saygı göstermekle toplumsal barış sağlanır. Düşünceler artık ifade edilebiliyor” dedi.

sadullah ergin13

Ergin Köy Sakinleriyle Buluştu

Ergin, daha sonra Reyhanlı İlçesine bağlı köylere ziyaretler gerçekleştirdi. Köy sakinleri ile sohbet eden Ergin; “Sizlerin varlığını, değerini bilen parti varsa o da Ak Parti’dir” diye konuştu.

Reyhanlı Barajının yapılma sebebinden söz eden Ergin; “Baraj sayesinde topraklarınız kapalı devre sulama teknikleri ile sulanacak. Ovada toplulaştırma yapılarak tarlalar arasında yollar açılacak ve yeraltından sulama boruları döşenecek. Kuyu suları ile yapılan sulama teknikleri artık mazide kalacak. Kuyu sularını çekmek üzere harcanan elektrik sarfiyatı mazide kalacak. Çok cüzi miktarda yapılacak olan ödeme ile tarlalarınız suya doyacak” dedi.

Hatay’ın yıllar yılı Ankara’dan hakkı olan hizmeti görmediğini kaydeden Ergin; “Kim taş üstüne taş koymuşsa Allah ondan razı olsun. Ama Hatay mevcut potansiyeli ile daha iyi konumda olmalıydı. İşte bu doğrultuda bunu yapabilmek için alt yapı yatırımlarına ağırlık verdik. 30 Mart tarihinde artık sizler Reyhanlı ilçesine bağlı bir mahalle olacaksınız. Reyhanlı İlçe belediyesi sizlere hizmet sunacak. Onunda gücü yetmediği yerde Büyükşehir Belediyesi devreye girecek ve hizmet sunacak. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesinin temellerini sağlam atmak lazım! Büyükşehir Belediyesi nasıl kurulursa öyle gider” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here