Ergin, Antakya Medeniyetler Korosu’nu Ziyaret Etti

0
73

sadullah-koro1Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, hüneri ilimiz ve ülkemiz sınırlarını aşan Antakya Medeniyetler Korosunu ziyaret etti.

Antakya Medeniyetler Korosu yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat başkanlığında koro üyelerinin yer aldığı ziyarette konuşan Ergin; “Doğu Antakya’nın tarih dolu o iklime tekrar kavuşması için elimden geleni yapacağım. Antakya’nın yanı sıra Hatay ili turizm açısından dünya çapında en gözde yerler arasında bulunacaktır” dedi.

Son 11 yıl içerisinde Ankara’da görev yaptığı zaman zarfında memleketi Hatay’la ilgili hep hayaller kurduğunu ve hayallerinin peşinden koşarak projeye dönüştürdüğünü ve sonrasında o projelerin Hataylılara hizmet olarak döndüğünü ifade eden Ergin, Hatay tarihinde almadığı spor yatırımları ile karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Ergin; “Uluslararası statüde karşılaşmaların yapılacağı teknik donanıma sahip ‘akıllı’ stadyumun yer teslim aşamasına gelindi. 1950’li-60’lı yıllarda yapıldığı ileri sürülen Kapalı Spor salonu ve yüzme havuzu dönemine göre güzel spor alanlarıydı. Ama şimdi yine uluslararası düzeyde teknik donanıma sahip 5000 kişilik kapalı spor salonu yapılacak, buz pateni pisti yapılacak, atletizm pisti yapılacak, yılın 12 ayı hizmet verecek şekilde düzenlenen uluslararası normlara uygun yüzme havuzu yapılacak. Bunların yerleri hazırlandı ve önce yollarının ihalesi yapıldı. Gençlik merkezleri bütün ilçelerimize yapılıyor. Semt sahaları yapılarak çocuklarımızın, gençlerimizin boş zamanlarında spor yapması sağlanacak” dedi.

sadullah-koro2

Antakya’nın var olan güzelliklerini gün ışığına çıkarma yolunda çeşitli projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Ergin; “Eski Antakya evlerinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Arkeoloji Müzesi yeni yeri ile sergi yönünden Avrupa’nın 1. müzesi olacak. Yıllar yılı depolarda sergilenmeyi bekleyen tozlanmış sayısız tarihi eserler, yeni yapılan mekanda ziyaretçiler tarafından izlenmesi sağlanacak. Yeni arkeoloji müzesine tarihi eserler taşınarak yerlerine konuluyor, inşallah Şubat ayı ortasında hizmete girecek. Bu arada Habib-i Neccar Dağı’nın zirvesinde bulunan surlarımızın rölöve’si çıkarıldı. Antakya Kalesi’nin burçlarını yeniden inşa ediyoruz. Doğu Antakya’da hafif raylı sistem ile ulaşım yapılması için projelerimiz tamamlandı. Hatay genelinde Milli Parklar yapacağız. Arsuz-Çevlik arası olarak bilinen hat, doğal güzelliğini koruyan nadir yerlerden biri. Samandağ-Arsuz arası yolu bile bile açmadık. Bu yerlerin milli park kapsamında neler yapılacağı ile ilgili olarak projemiz tamamlandı ve sonrasında yolu hizmete sunarak Arsuz-Çevlik arası doğal güzellikleri üzerinde barındıran alan turizm sektörüne büyük canlılık katacaktır. Ayrıca Dünya’da ilk olimpiyatlarının yapıldığı Küçük Dalyandaki Hipodrom kazısı devam ediyor, bu yapıyı da tamamen gün yüzüne çıkaracağız” dedi.

Antakya Medeniyetler Korosu yönetim kurulu başkanı Yılmaz Özfırat, Ak Parti Hatay Milletvekili ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin’in yapmış olduğu açıklamalardan ötürü teşekkür ederek; “Hatay’ın Büyükşehir olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hatay Büyükşehir yasası ile hak ettiği güzel yatırımlara ev sahipliği yapacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here