Engellilere El Uzatalım (2)

0
64

Değerli okurlarım, Engellilerin, Engelli Sporcuların, Gençlerimizin ve Amatör Sporcularımızın Avukatı değilim ama bir Gazeteci-Yazar olarak da, üstüme düşen görevi yapmakla mükellefim. Bir sakınca görmüyorum, yanlış yaptığımı da düşünmüyorum. Kaldı ki bir beklentimiz olmadığı gibi, hiçbir Allah’ın kuluna verilecek hesabımız da yoktur. İsterse badem bıyıklı olsun!

Özellikle şu ifademin altını çizmek istiyorum. Engelli olmak ne ayıptır, ne de günahtır, ne de yüz karasıdır. Engelli olmak bazı eğitimciler gibi “ahlaki özürlü” olmak değildir. Belki anadan doğma, belki de sonradan olma, bazı şansızlıklar yaşayarak bu güzel insanlar engelli konumuna gelmişlerdir.

Bildiğiniz gibi, engelsiz olanların son nefeslerine kadar engelsiz kalacaklarını kim temin edebilir ki. Nasıl hitap edersek edelim, o kardeşlerimiz insanlara olan sevgilerinden dolayı, ifademizi saygıyla karşılıyorlar. Koşullar ve ifade şekilleri ne olursa olsun; onlar bizim insanlarımız, bizden birer parça! İşte bunu içimize sindirirsek taşlar yerine oturur, çarkın dişlileri zarar görmeden faaliyetine devam eder.

Şunu da aklımızdan çıkarmayalım. Yıllar önce, sıradan bir trafik kazası bile haftalarca çevreyi meşgul ediyor ve de günün konusu oluyordu. Hele can kaybı olmuşsa maazallah! Şimdi öyle mi? Gelişen teknolojinin ritmine herkes ayak uydurdu ve uyduruyor.

Engelli Gençlerimiz kişisel çabalarıyla sporcu oldular. Engelli olmayı hazmedemiyorlar. Bunu onur gurur meselesi yapıyorlar. Tek bacaklı sporcularımız rekor üstüne rekor kırıyorlar. Basketbolda kıtalar arası şampiyonluk kazanırken, futbol oynayanlar da, engelsizlere bu sporun inceliklerini öğretiyor. Ülkemizin reklâmını en iyi şekilde yapıyorlar. Hükümet bir yıllık bütçesini harcasa böyle bir reklâmı yapamaz. Fakat onlar bu icraatı para-pul düşünmeden yapıyorlar.

Tüm engeliler sağ olsunlar! Engeli kardeşlerimizde bu ülkenin insanıdır ve her Türk vatandaşının sahip olduğu haklara sahiptir diyoruz. Sadece diyoruz o kadar. Onların faaliyetlerine sıcak bakmak, olabildiğince teşvik etmek, alkışlamak ve onure etmek… Nedense bunlar aklımızdan geçmiyor, belki de düşünemiyoruz.

Bunlar aklımızdan da geçmeli ve de düşünmeliyiz de! Çünkü engellilere olan olumlu yaklaşımın, ülkemizin gelişmişlik ölçüsünün bir göstergesi olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Engellilere “One Munite” dersek bir yerlere varamayız. Engelli olmak hiçbir zaman kader değildir!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here