Engelli Olmak Suç mu? (2)

0
45

Değerli okurlarım, bugünkü sayımızda da, Engelliler, Engelli Sporcular ve aynı zamanda, “Engellilik Ahlakı” ve bu tanımın tanımlanması, benimsenmesi gerektiğini vurgulamaya çalışacağım. Öyle ya, her şeyde ahlak aranır, bunların tanımlaması da vardır ve zaman-zaman gerek gördükçe bu tanımlamaları yapmaya özen gösteriyorum.

Efendim, Ahlak, Ahlaktır! Bunun çeşitleri, Rengi, Dini, Dili olur mu? Sadece, ahlak denildiğinde beyaz renk akla gelmektedir. Lekesizdir, Bembeyazdır, grisi olmaz, olursa da Ahlak tedaviye muhtaçtır. Konumlarına göre, ahlakı şöyle sıralayabiliriz:

-İş Ahlakı (Genelde),

-Siyasi Ahlak,

-Spor Ahlakı,

Ahlakla ilgili bu tür tanımlamalar bulunuyorsa da, engellilik ahlakı şeklindeki bir kavramın benimsenmesini ve tanımlanmasını yapacağız. Dünkü sayımızda da belirttiğim gibi, nüfusumuzun yüzde 8-10’u engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu oran bazı çevrelerin düşündüğü gibi, hiç az değil. Gönül ister ki tüm insanlar tam teçhizat yoluna devam etsinler. Maalesef bu hiç de mümkün değildir.

Fiziksel Engellileri bir an için yok saysak bile, Kafadan Engelliler gündem oluşturuyor. Bir örnek verelim… 12 Dev Adamın oynadığı final günü kulak misafiri oldum. Öyle etkilendim ki, basketbolcularımızın Dünya 2’ciliğine doğru dürüst sevinemedim. Bildiğiniz gibi, Referandum için oylama yapılmıştı.

Evet, o muhterem kişi, bitişik komşusunun hayati sorununu çözmekten imtina ediyor ama Pakistan’a bir milyar lira yardımda bulunduğunu söylüyor. İyilik yapmanın sınırı yoktur. Bu yardım, Çin’e de yapılır, Japonya’ya da! Taaa, Kamerun’a kadar ulaşabilir bu asil yardım. Bu yardımda bulunanlar da, büyük itibar kazanırlar, birilerinin listesine girerler.

Ancak, bitişik komşuya hayat verecek küçük bir yardım yapılmaz, halı da olabilir. Birilerinin listesine girmeyecek, birilerinden söz alamayacak, yaptığı yardım boşa gidecek. Sonu iyi olur inşallah. Sonu iyi olur diyoruz ya bir şey baştan iyi olursa, sonu iyi olur. Bizim ki öyle değil maalesef. Baştan bozuk ve de sürüne-sürüne gidiyor. Yıkıldığı yere kadar gider.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here