En Skorer ve Blokçu Homend Antakya’da!

0
174

homend antakya227 haftada maç başına 22,6 sayı ortalamasıyla oynayan Evanthia Maltsi, Türkiye Kadınlar Basketbol Liginin en skorer oyuncusu oldu. Bloklarda ise yine Homend Antakya Belediyesi oyuncusu Gintare Petronyte ortalama 2 blokla birinci sırada yer aldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL)’nde ilimizi başarıyla temsil eden Homend Antakya Belediyesinde, ligde geride kalan 7 haftada maç başına 22,6 sayı ortalamasıyla oynayan Evanthia Maltsi, ligin en skorer oyuncusu oldu. Bloklarda ise yine Homend Antakya Belediyesi oyuncusu Gintare Petronyte birinci sırada yer aldı.

TKBL liginin ilk 7 haftanın en skorer ismi, Homend Antakya Belediyesinin Yunan oyuncusu Evanthia Maltsi oldu. Yunan basketbolcu, ligde üçüncü sırada bulunan takımının geride kalan 7 haftasında oynadığı bütün maçlarda forma giyerek rakip potalara 158 sayı bıraktı. Maç başına 22,6 sayı ortalaması yakalayan Maltsi, en fazla sayı kaydeden oyuncu sıralamasında zirvede yer aldı.

Başarılı oyuncumuzu TED Ankara Kolejlilerden Mercedes Marie Walker maç başına 19,9 ortalamayla takip ederken, Ceyhan Belediyesinden Andra Yvette Moss ise 18,9 sayı ortalaması ile üçüncü sırada kendisine yer buldu.

Evanthia Maltsi asistlerde de maç başına 6 ortalamayla lider olmayı başarırken, ribauntlarda Canik Belediyesinden Lauren Rochelle Ervin 14,3 ortalamayla, bloklarda da Homend Antakya Belediyesi’nden Gintare Petronyte 2 ortalama ile birinci sırada yer aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here