Emniyet’ten Kaçak Mazot ve Sigaraya Ağır Darbe

0
213

kaçak mazot1İskenderun Polisinin, ilçe çevresinde bulunan geçiş güzergâhlarında gerçekleştirdiği operasyon ağına binlerce litre kaçak mazot ve binlerce paket sigara takıldı. Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğü de 1000 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirirken, Payas İlçe Emniyet Müdürlüğü 800 litre gümrük kaçağı mazot ile 60 paket sigara yakaladı.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda kaçak mazot taşıyan tır ve kamyonların İskenderun ilçesi geçiş güzergâhını kullandığı yönünde gelen ihbarlar neticesinde kaçak mazot taşıyan ve kullanan araçlar takip altına aldı. Son 72 saatte yapılan operasyonlarda Suriye sınırından kaçak yollarla yurdumuza sokulan ve çevre illerde birçok dağıtım noktasına gönderilen binlerce litre kaçak mazot ele geçirildi. Kaçak mazot için yapılan operasyon ve aramalarda ayrıca on iki bin paket kaçak sigara da ele geçirildi.

Tırların depolarında da kaçak mazot araması yapan İskenderun Polisi, kaçak olduğu tespit edilen mazotu da depolarından boşaltıp el koydu ve yasal işlem başlattı. Son günlerde ilimizde yaşanan kaçak mazot sorununun kesin bitmesi için polis ve jandarma operasyonları beraberce yürütüyor.

Erzin’de 1000 Karton Gümrük Kaçağı Sigara Ele Geçirildi

Erzin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ise yaptıkları uygulamada 1000 karton gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Konuyla ilgili Hatay Valiliğinin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada; “Erzin D-100 Karayolu Burnaz Mevkiinde uygulama yapan güvenlik birimleri, Adana istikametinde seyreden bir araca dur ihtarında bulunmuş, ikaza uymayarak yola devam eden araç, yol üzerine serilen kapan ile durdurulmak zorunda kalınmıştır. İlk bilgilere göre sürücü M.A. (26) isimli şahıs, güvenlik birimleri tarafından gözaltına alınmış ancak A.Ç. (26) isimli şahıs, araçtan inerek dur ikazlarına ve havaya ateş açılmasına rağmen kaçmayı sürdürmüş ve elinde silah bulunduğunun görülmesi üzerine güvenlik birimleri tarafından ateş açılarak yaralı olarak yakalanmıştır. Olay yerinde yapılan incelemede 6.35 mm çapında kurusıkı tabanca ele geçirilmiş olup, yaralı şahıs olay yerine gelen ambulansla hastaneye sevk edilmiştir. Güvenlik birimleri tarafından araç içerisinde yapılan inceleme neticesinde yaklaşık 1000 karton gümrük kaçağı sigaraya el konulmuş olup, olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmıştır” denildi.

kaçak mazot2

Payas Polisi de Kaçakçılara Göz Açtırmıyor

Payas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de kaçakçılıkça mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar neticesinde K.Y. isimli şahsa ait bir iş yerinde, ülkeye kaçak yollarla sokulduğu tespit edilen 800 litre gümrük kaçağı mazot ele geçirdi. Uzman ekiplerce ölçümü yapılan akaryakıtın geçersiz çıkmasıyla yakıta el konularak olayla ilgisi bulunan, B.A, Y.K, K.Y ve A.Ç adlı toplam 4 kişi yakalandı. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Sokakta ve okul çevrelerinde satış yapan kaçak sigara satıcılarına yönelik Payas polisi tarafından Okul çevrelerinin kontrolleri sırasında Payas Endüstri Meslek Lisesi önünde küçük yaştaki öğrencilere sigara satmaya çalışırken M.S.Ş isimli şahıs, üzerinde bulunan 60 paket sigara ile yakalandı. Olayla ilgisi bulunan M.S.Ş ve A.A emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here