Emniyet Müdürü Güneş’ten Gazetemize Nezaket Ziyareti!

0
185

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Gazetemiz İskenderun’a iade-i ziyarette bulundu. Emniyet Müdürü Güneş’i, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli, Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ve Köşe Yazarı Doğan Süslü ağırladı.

Sohbet ortamında geçen ziyarette, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, 74 yıl önceki gazetemizin ilk nüshası ile 1947 yılına ait 6 aylık gazete arşiv cildini inceledi ve tarihe tanıklık etti. Sohbetin ana konusu kentimiz İskenderun ve İskenderun’un tarihi süreci oldu.

Gazetemiz Baskı Tesislerini de Gezdi

Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, daha sonra gazetemiz baskı tesislerinde, yaklaşık bir buçuk asırlık (150 yıllık) El Pedallı Baskı Makinesini da büyük bir merakla inceledi. Gazetemizin baskı bölümünde eski tip baskı teknikleri, hurufatlar (kurşun döküm harfler) ve gazete basımı ile ilgili bilgiler de alan Müdür Güneş, tarihi baskı makinesinin hala çalışır olmasına da şaşırdı.

Yayını 74 yıldır sürdüren gazetemizin hedefinin 100’cü yılı kutlamak olduğuna işaret eden Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli de İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e nezaket ziyaretinden ötürü teşekkür etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here