EMEP İl Başkanı Ertaş; “Yolsuzluk, Rüşvet ve Yağma Düzeni Yıkılsın!”

0
59

emep açıklama3Son günlerde ülke gündemini meşgul eden rüşvet ve yolsuzluk konusunda bir değerlendirmede bulunan Emek Partisi Hatay İl Başkanı Yusuf Ertaş; ‘Soyguncuları Layık Oldukları Yere Gönderelim’ çağrısında bulundu.

AKP ve cemaat arasında süren kavganın yeni bir boyuta ulaştığını hatırlatan Ertaş; “Yerel seçimlere giderken AKP’yi zor duruma düşürecek ve oy kaybettirecek bir operasyon gündeme bomba gibi düştü. Rüşvet, ihalede yolsuzluk vb. suçlamalarla gözaltına alınan 52 kişi içinde üç bakanın oğlu, AKP’li Fatih Belediye Başkanı, ünlü ve AKP’ye yakın bir inşaatçı, devlet bankası Halk Bank’ın genel müdürü de vardı. Hükümet bu operasyonu bir şantaj olarak değerlendirdi ve yapanları da Cemaatçi olmakla suçlayarak, şantaja boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Burjuvazinin, sömürücü sınıfların bunun gibi, hatta bundan daha şiddetli çatışmaları çok görülmüştür. Şaşılacak bir şey yok. Üstelik bunun gibi çatışmalarda, birbirlerinin pisliklerini ortaya dökmeleri de emekçilerin, demokrasi güçlerinin işine yarar. Halkı dini istismar ederek, yalanlar söyleyerek peşinden sürükleyenlerin gerçek yüzleri halk tarafından daha iyi görülüp, demagogların peşinden ayrılmalarına neden olur” dedi.

Halk, Sırça Köşklerinden İndirmeli ve Yarılamalı!

Halkın birleşmesi gerektiğine de işaret eden Ertaş; “Yapılması gereken, iktidar kavgası içinde olanların ve bütün muktedirlerin yolsuzluk, hırsızlık, kanunsuzluklarını ortaya çıkarmak ve halka anlatmak için daha fazla gayret sarf edilmesidir. Yerel seçimlerde talancılara, soygunculara oy vermemek, ihale yolsuzluklarının bir daha yaşanmaması için güçlerimizi birleştirmemiz gereklidir. Elbette, bütün bunları yapanlar iktidardan kendiliğinden ayrılmayacaktır. Ya da istifa etmeyecektir. Onları halk, demokrasi güçleri sırça köşklerinden indirmeli ve yargılamalıdır. Haziran’daki gibi birleşelim, talancıları-soyguncuları layık oldukları yere gönderelim. Yolsuzluk, rüşvet ve yağma düzeni yıkılsın!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here