Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Mevlüt Bulgur; “Yüzleşin Hrant’la, Soykırımla!”

0
89

hrant yürüyüş1İskenderun Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Gazeteci Hrant Dink’in ölüm yıldönümü nedeniyle dün Boyacılar Parkında toplanarak bir açıklama yaptılar.

Platform adına konuşan Mevlüt Bulgur, Hrant Dink’in 2004’den 2007 yılına kadar hedef gösterildiğini ve sonunda da öldürüldüğünü savundu. Açıklamasında Ermeni Soykırımına da değinen Bulgur; “Bugünkü sözümüz ‘Yüzleşin Hrant’la, soykırımla’. Neden bunu söylüyoruz. Çünkü soykırımın 100. yılı. Ermeni halkının başına gelen büyük felaketle ilgili söz söyleyen Hrant Dink’in de katledilişinin 8. yıldönümü. Her ikisiyle ilgili adalet verilmedi ve her ikisinin de aynı şekilde üzeri örtüldü. Adaleti alamadığımız sürece suç tekrarlıyor. Kamu zehirleniyor, Türk toplumu zehirleniyor.

hrant yürüyüş2

O açıdan hangi siyasi görüşten ve inançtan olursa olsun herkesin bu adaleti kovalamasını talep ediyoruz. çünkü bu Türkiye’nin arınma davasıdır. Hrant’la ilgili alabileceğimiz adalet topyekun kamudaki soykırımcı, ırkçı, ötekini yok sayan, antidemokratik anlayışlı ortadan kaldırabilir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here