Emek Partisi Hatay İl Örgütü; “Ortadoğu’yu Yangın Yerine Çevirdiler!”

0
114

emep açıklama2Petrole el koymak amacında olan sömürgecilerin Ortadoğu’yu yangın yerine çevirdiklerini savunan Emek Partisi Hatay İl Örgütü; “Emperyalistler, işbirlikçileri ve IŞİD gibi terör örgütleri, bütün bölgeyi savaşa götürecek yolun taşlarını döşüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Mezhep çatışmalarının kışkırtıldığını, halkların geleceğinin, katliam ve savaş politikalarıyla karartıldığını kaydeden Emek Partisi Hatay İl Örgütü; “Ortadoğu halklarına yaşatılan acıların temelinde, bölgenin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini yeniden paylaşma kavgası var. Sömürücülerin ve sömürgecilerin amacı petrole, doğalgaza, enerji geçiş yollarına, suya, toprağa el koymak!

Ortadoğu’da İnsan Kasabı Bir Canavar Yaratılmıştır

ABD’nin Irak ve Afganistan’ı işgaliyle tetiklenmişti bu kavga. Ve bu kavganın içerisinde beslenip, büyütülen terör örgütü IŞİD (Irak Şam İslam Devleti) Felluce’den başlattığı yayılmasını sürdürüyor. IŞİD, Suriye’de Esad rejiminin devrilmesini kolaylaştırmak için ABD tarafından taşeron olarak kullanılan ve kendilerine cihat örgütü diyen El Nusra, El Kaide gibi örgütlerden biridir. Suudi Arabistan, Kuveyt ve Türkiye tarafından sırtı sıvazlanarak ve silah yardımları yapılarak Ortadoğu’da insan kasabı bir canavar yaratılmıştır” dedi.

Yaşananlar karşısında hükümet yetkililerin takındığı tavrın Ak Parti Hükümeti ve IŞİD arasında bir bağ olduğunu ele verdiğini öne süren Parti Yönetimi; “Rojava’da Kürt halkına yönelik terör estiren örgüt,  Musul’da Türkiye konsolosluğunu basarak içindekileri rehin aldı. Kerkük sınırlarına dayandı, Bağdat’ı tehdit eder hale geldi. IŞİD’in rehin aldığı Türkiye vatandaşlarına ilişkin AKP Hükümeti’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Naci Koru; “Onlar rehine değildir” diye açıklama yaptı. Bu sözler hükümetin bilinçaltını ve gerçek politikasını ele veriyor. Konsolosluğun basılacağına dair bilgilerin önceden MİT’in elinde olduğu açıklamaları, AKP Hükümeti’nin, eli kanlı terör örgütü IŞİD’le stratejik bağını ve duygusal yakınlığını gösteriyor.

Bölgedeki Ateşi Körüklediler

Bölgede yaşanan savaş ve kaos ortamında Türkiye egemenlerinin ve hükümetin payı inkar edilemez. Onlar, Ortadoğu’nun “Bölgesel Gücü, Lider Ülkesi” olacağız diyerek, bölgedeki ateşi körüklediler. Mezhep çatışmalarına destek verdiler. Şimdiye kadar bütün komşularının arkasından alavere çeviren, herkesle düşman olup adına “değerli yalnızlık” diyen onlardır! Bölgede halkları birbirine kışkırtan, içeride Sünni-Alevi çatışmasını kaşıyan, Suriye’deki yangına körükle giden onlardır! Emperyalistler, işbirlikçileri ve IŞİD gibi terör örgütleri, bütün bölgeyi savaşa götürecek yolun taşlarını döşüyor” diye konuştu.

Geçit Vermeyelim!

Emek Partisi Hatay İl Örgütü açıklamasında son olarak bu yaşananlara geçit vermemek adına halkı mücadeleye çağırarak; “Geçit vermeyelim, hep birlikte dur diyelim. Bölge halklarının barışa, kardeşliğe ve mezhep savaşlarını önleyecek gerçek bir laikliğe ihtiyacı var. Ne ABD ne Türkiye, nede bölgede egemenlik peşinde koşan başka aç gözlü devletler, halklara bunları veremez. Bugün bölgede gerçek barışın koşulu; ABD ve müttefikleriyle, halkların başlarına bela olan diktatörleri defetmeleridir. Bunun için savaş politikalarına geçit vermeyelim. Egemenlerin yalan ve riyakâr propagandalarına inanmayalım. Mezhepleri birbirine kırdıran politikalara dur diyelim. Hakların, inançların kardeşliği ve gerçek demokrasi için sesimizi yükseltelim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here