Emek Partisi Hatay İl Başkanlığına Mevlüt Bulgur Seçildi

0
437

emep açıklama621 Aralık’ta Ankara’da 7. Büyük Olağan Genel Kongresini gerçekleştirecek olan Emek Partisi (EMEP), Ekim ayında ilçe kongrelerini, Kasım ayı başında da il kongrelerini gerçekleştirdi. Hatay’da beş ilçede kongresini yapan EMEP, 8 Kasım Cumartesi günü ise Hatay İl Kongresini gerçekleştirdi. Kongre sonunda il başkanlığına Mevlüt Bulgur seçildi.

Erzin, Dörtyol, Defne, Antakya ve İskenderun ilçe kongrelerinin ardından geçtiğimiz Cumartesi günü Antakya’da gerçekleştirilen Emek Partisi 7. Hatay İl Kongresine, beş ilçede yapılan kongrelerde seçilen 29 il delegesi ve üyeler katıldı. Tek liste ile gidilen kongrede EMEP’in, sermayeye karşı işçilerin iktidarının kurulması, tüm işçilerin bir araya gelmesi ve mücadele etmesi için kurulan bir parti olduğu belirtildi.

Kongrede yapılan konuşmalarda; “Ücretli kölelikten kurtulmanın tek yolu işçilerin siyaseten örgütlenmesidir. Bu da EMEP ile yapılabilir. Bu parti işçilerin partisidir, asıl sahibi işçilerdir” mesajları verildi.

Yapılan seçimlerin ardından Hatay İl Başkanlığı’na Mevlüt Bulgur getirilirken. İl Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Semira Miçooğulları, Hüseyin Aydın, Selahattin Dönmezer, Diren Zorlucan, Derviş Azazi, Hilal Yıldızoğulları. İl kongresinde ayrıca İl Disiplin Kurulu seçimi de yapıldı. İl Disiplin Kurulu Başkanlığına Yusuf Ertaş, üyeliklere Ayhan Kılıç ve Cavidan Alçın seçildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here