Eksiklikler Gideriliyor!

0
202

eğitim bir-sen2Eğitim-Bir-Sen Belen Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akça, Belen Çok Programlı Anadolu Lisesinde ders kitaplarının dağıtılmadığı iddialarına yanıt verdi…

Eğitim-Bir-Sen Belen Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akça, Belen Çok Programlı Anadolu Lisesinde ders kitaplarının hala dağıtılmadığı yönünde çıkan haberlere yanıt verdi.

Belen Çok Programlı Anadolu Lisesi önünde bir açıklama yapan Akça ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Ders kitaplarının hala dağıtılmamış olmasının doğru olduğunu ancak bunun geçerli bir sebebi olduğunu kaydeden Akça; “Belen Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin kuruluş onayı, 22.07.2014 tarihinde MEB tarafından verilmiştir. Dolayısıyla MEB’in kitap ihtiyaç modülüne girişlerin Şubat ayında yapıldığı dikkate alındığında, kitap dağıtımının gecikmesinin eğitim-öğretimin ucundan kıyısından alakası olan herhangi bir insan bile normal olduğunu bilir.

Okulun açılış onayından hemen sonra kitap ihtiyaçları hem okul Müdürlüğü hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmış ancak TEOG yerleştirmelerinde 170 olan Okul Kontenjanı MEB tarafından 238’e yükseltildiğinden fazladan kitap ihtiyacı oluşmuştur. Şu an itibariyle okuldaki  öğrencilerin büyük bölümünün kitap ihtiyacı karşılanmış, geri kalan ihtiyaçlar da giderilmeye devam edilmektedir” dedi.

Okula yerleştirilen öğrenci sayısı 238’den 133’e düşme sebeplerini de açıklayan Akça; “Bunun sebebi iddia edildiği gibi kitap olmadığından değildir. TEOG sonuçlarına göre okula yaklaşık 105 öğrenci tercih dışı olarak yerleştiğinden; İskenderun, Antakya, Samandağ, Arsuz gibi ilçelerden tercihleri dışına yerleşen bu öğrenciler daha sonra MEB’in bu ilçelerdeki kontenjanları arttırmasıyla ilçelerine nakil gitmişlerdir” diye konuştu.

Akça ayrıca, Belen İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Şahan’ın, ilçedeki eğitim sorunlarının giderilmesi konusunda olağanüstü gayret sarf ettiğini, bu gayretin birçok kurum ve kuruluş tarafından takdir edildiğini de vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here