“Eğitim Emekçilerinin Sorunlarına Kalıcı Çözümler Üretilmeli”

0
61

eğitim-sen açıklama13Eğitim-Sen Şube Başkanı Coşkun Selçuk; “Eğitim Emekçilerinin Sorunlarına Kalıcı Çözümler Üretilmeli”

Eğitim-Sen İskenderun Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Belediye 2 Nolu Çay bahçesinde bir etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikte konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Coşkun Selçuk, eğitim emekçilerinin sorunlarına kalıcı çözümler üretilmesini istediklerini belirtti.

5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününün, klasik anlamda sadece öğretmenler için kutlanan bir gün olmaktan çok, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin uluslararası alanda birlik, dayanışma ve örgütlü mücadelesinin simgesi olarak kabul edildiğini ifade eden Selçuk; “Eğitim süreci bir bütündür. Okulların fiziksel ve altyapı yetersizliklerini gidermeyen, çocukların kullanımına uygun güvenli okul alanları üretmeyen ve okulları ticarethane olarak gören Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu politika ve uygulamalarının, bugüne kadar 30’u aşkın çocuğun hayatını kaybetmesine neden olduğu gerçeğinin görülmesini istiyoruz” dedi.

Konuşmasında Hükümetin eğitim politikasını da eleştiren Selçuk; “AKP hükümetinin 11 yıldır benimsediği emek düşmanı politikalar sonucunda eğitim emekçilerinin yüzde 80’i borçludur ve üçte ikisi geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakılmıştır. Türkiye’de öğretmenler diğer ülkelerdeki meslektaşlarına göre daha çok çalışmakta, ancak bu çalışmaları karşılığında daha az ücret almaktadır. Eğitimde 4+4+4 dayatmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, okul dönüşümleri sonucunda ortaya çıkan norm fazlası sorunu hala çözülememiştir. Özür grubu atamalarında, tayinlerde ve eğitim yöneticilerinin sözlü sınavlarla belirlenmeye çalışılması sorunları daha da derinleştirmiştir. Geçmişten bugüne doğru baktığımızda OECD ülkeleri içinde öğretmenlerin yıllık toplam çalışma sürelerinin düzenli olarak arttığı tek ülkenin Türkiye olması dikkat çekicidir” diye konuştu.

Öğretmenler olarak taleplerini de sıralayan Selçuk; “Başta insanca yaşayacak ücret talebimiz olmak üzere, eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmeli, son 11 yıl içinde alım gücümüzdeki azalmayı telafi eden adaletli bir ücret artışı sağlanmalıdır. Performans değerlendirme ve rotasyon uygulamalarından tamamen vazgeçilmelidir. Öğretmenlerin ve diğer eğitim emekçilerinin çözüm bekleyen çok sayıda sorunu bulunmaktadır. AKP’nin bugüne kadar benimsediği politikalara bakıldığında bırakalım sorunların çözülmesini, daha da derinleşmesi kaçınılmaz görünmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here