“Dünya Terörle Mücadelede Yetersiz Kalmaktadır”

0
54

refik eryılmaz9Vekil Eryılmaz, Fransa Saldırısının Ardından Terörü Kınayan Siyasi Liderlerin Samimiyetsiz Olduklarını Savundu…

Fransa’da mizah dergisi Charlie Hebdo’ya düzenlenen ve 12 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan silahlı saldırının bütün dünyanın tepkisine neden olduğunu ve birçok ülkede protesto gösterileri düzenlendiğini hatırlatan, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, ülkemiz hükümet yetkililerinin de sözle saldırıyı kınadıklarını ancak silahlı gruplara destek verenlerin terörle mücadele edemeyeceklerini vurguladı.

Ülkemizde de saldırının kınandığını kaydeden Milletvekili Eryılmaz, Başbakan ve Cumhurbaşkanının da saldırıyı kınadıkları ancak uyguladıkları politikanın bu yönde olmadığını savunarak; “Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını ve terörizmle mücadele edeceklerini belirtmişlerdir. Ancak gelin görün ki uyguladıkları politikaların bu yönde olmadığını görüyoruz. Hem Sayın Erdoğan ve Davutoğlu hem de Paris’te yapılan protesto gösterisine katılan diğer siyasi liderlerin terörle mücadele konusunda samimi olmadıklarını görüyoruz. Fransa’da yaşanan terör saldırısı için Paris’te yürüyenler nedense Suriye, Irak, Gazze, Libya, Kobani ve birçok ülkede yaşanan terör olayları karşısında ses çıkarmamış, hatta terörü besleyen, terör gruplarını destekleyen bir takım içinde olmuşlardır.

Terör dünyanın neresinde gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin karşı durmak ve tepki göstermek lazım. Ama maalesef uygulamada bunun böyle olmadığını görüyoruz. Bu nedenle dünya terörle mücadelede yetersiz kalmaktadır. Suriye’de savaşan silahlı gruplara özgürlük savaşçısı, kardeşimiz deyip mit tırlarıyla her türlü silah sevkiyatını yapmışlardır. Azılı teröristlere her türlü geçiş kolaylığını sağlamış ve özel hastanelerde tedavi ettirmişlerdir. Bu çelişkiyi anlamlandırmak mümkün değildir. Batılı ülkelerin kendilerine yönelik terör eylemlerine aşırı tepki gösterip, kendi ülkelerindeki terör eylemlerine sessiz kalıp onları besleyen ve destekleyen bir tutum içinde olmaları terörle mücadeledeki samimiyetsizliklerini ortaya koymaktadır. Türkiye bu yanlış politikalarından dolayı dünyada maalesef terör gruplarına destek veren bir ülke konumuna düşürülmüştür” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here