“Cumhuriyet Sayesinde Vekil Seçildiğinin Farkında Bile Değil”

0
84

celalattin yavuz10MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Danışmanı Prof.Dr. Yavuz, “600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi!” diyen Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’yu Eleştirdi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı Prof. Dr. Prof.Dr. Celalettin Yavuz, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşcu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihteki temsili Türk askerleri ile birlikte çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada paylaştıktan sonra “600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi!” şeklindeki basın açıklamasını Türkiye Cumhuriyeti’ne ve kurucularına bir hakaret olarak kabul etti.

Milletimizin tarihte yerini almış Türk devletlerine karşı hiçbir sıkıntısının olmadığını aksine bu yerlerinden dolayı onur ve gurur duyduklarını vurgulayan Yavuz; “Osmanlı İmparatorluğu ise, hakimiyet tesis ettiği coğrafya ve uzun yıllar bir arada düşünüldüğünde, tarihte kurulup yaşamış 3 büyük devletten biridir. Bu devletler Roma İmparatorluğu, Emevi-Abbasi Arap-İslam Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu’dur. Buna kimsenin itirazı yoktur. Öte yandan, Osmanlı Devleti yıkılırken, aynı topraklar üzerinde Türk milletinin yeni bir “Ergenekon” destanı yazarcasına var oluş mücadelesi gerçekleşmiştir. Son Türk devleti Osmanlı İmparatorluğu’nun komutanlarının öncülük ettiği bu milli mücadele sonucunda Türkiye Cumhuriyeti ilan edilmiştir. Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bir avuç arkadaşı, Milli Mücadele sırasında bile milletin gerçek temsilcisi olan Büyük Millet Meclisi’ne sırtlarını dayamışlardır. Bu milletin vekâletini daha sonra da demokrasiyle taçlandırmışlardır. Türkiye’de kurulan Cumhuriyet, kişisel keyfiliklerin değil, milletin temsil edildiği bir gerçektir. Yani demokrasinin olmazsa olmaz şart kabul edildiği, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir!” sözüne uygun bir rejim esas alınmıştır.

Ak Parti’nin bulmak için çok zahmet çekmiş olduğu anlaşılan Babuşçu, muhtemeldir ki Osmanlı İmparatorluğu ile Cumhuriyet arasındaki “demokrasi” farklılığını dahi bilmiyordur. Yani aslında “reklam arası” diye aklı sıra dalga geçtiği veya birilerine yaranmak için yerdiği Cumhuriyet ve demokrasi sayesinde milletvekili seçildiğinin farkında bile değildir.

Mesele Osmanlı, Selçuklu veya diğer Türk devletleri değil, Cumhuriyet ve demokrasiyle meselesi olanlardır. Milletin iradesini tek kişilik bir saltanat zihniyeti içerisine hapsetmek isteyen bu kişiyi şiddetle kınıyor, vekilim olduğu için de ıstırap duyuyorum. Öyle sanıyorum ki Balıkesir’in Cumhuriyet ve demokrasi aşığı insanları da Babuşcu’nun milletvekilliğini bir “imalat hatası” olarak değerlendirecektir!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here