Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçlarının 2. Ayağı Arsuz’da Yapılacak

0
30

Birinci ayağı Gürcistan’ın Batum şehrinde gerçekleştirilen ‘Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçları’nın 2. ayağı Arsuz’da gerçekleştirilecek.

Arsuz Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Yangın ile Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Dik, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, basın mensuplarını gerçekleştirilecek turnuvaya davet etti.

Türkiye adına turnuvaya katılan tek Türk takımı olan Arsuz Belediyesi Footvollet Takımı, Batum’da üçüncü olarak, ilk defa uluslar arası bir organizasyonda dereceye girmiş oldu. ‘Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçları’nın 2. ayağı 1-2 Temmuz 2022’de Arsuz Gözcüler plajında birçok ülkenin katılımıyla gerçekleşecek.

İGC’yi ziyaret eden Arsuz Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Yangın, bir toplantı düzenleyerek basın mensuplarına turnuva hakkında bilgi vereceklerini ifade ederek; “Spora verdiğimiz desteği, spora hizmeti mümkün olduğunca daha çok çoğaltmaya çalışıyoruz. İnşallah bunu ilerleyen süreçlerde de daha güzel yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz el birliği ile hep birlikte inşallah” dedi.

Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ayhan Dik ise Arsuz Belediyesi Footvolley Takımının elde ettiği başarının küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu ifade ederek; “Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven’in destekleri ile Arsuz’da çeşitli turnuvalar yapıyoruz. Bu sene çıtayı biraz daha yükselttik, uluslararası turnuvaya katılma şansı yakaladık. Bundan 10 gün önce Gürcistan Batum’da yapılan turnuvaya çeşitli ülkelerden 10 katılımcı oldu. Biz Arsuz Belediyesi olarak, Hatay ve Türkiye adına bir takımla mücadele ettik. İlk defa Arsuz Belediyesi yurt dışında uluslararası bir turnuvaya katıldı, dereceye girdik. Bir kupa aldık, ciddi bir başarı.

Daha önce uluslararası federasyonla bu konuyu görüşmüştük, 1. ayağını Batum’da yapacaklar, ikinci ayağını 2. ayağını da Arsuz’da yapmaya karar vermişlerdi. 1-2 Temmuz’da gerçekleştirilecek turnuvanın hayırlısıyla neticelenmesini diliyoruz. Türkiye’yi temsilen bu sefer 3 takım katılacak, biri İstanbul’dan gelecek, biri Manavgat’tan bir de bizim Hatay’ımızdan Arsuz Belediyesi katılacak. İnşallah güzel şeyler olacak. Yine burada dereceye girip inşallah kupa alırız” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here