Dudu; “İsdemir Emekçileri Haklıdır, Kazanacaktır”

0
68

mevlüt dudu açıklama (22)İsdemir İşçilerinin başlattığı grev ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu; “İsdemir emekçileri haklıdır, haklarını mutlaka kazanacaklardır” diye konuştu.

Demir-Çelik sektörünün emekçiler açısından en ağır çalışma koşullarını oluşturduğunu, özellikle belirten Milletvekili Dudu; “Ben bölgenin bir insanı olarak demir-çelik sektöründe çalışanların durumunu çok iyi biliyorum. Yüksek fırınlarda 3000 derece ateşin karşısında ter döken, kok bataryalarında sürekli zehir soluyan bu insanlarımıza ne verirsek verelim haklarını ödemek olanaksızdır.

Bu insanlarımız ömürlerinden vererek, vatana ve vatandaşlarımıza en önemli ürünlerden demiri ve çeliği üretiyorlar. Bir araştırma yapılsa bu emekçilerimizin çalıştıkları süre içinde sağlıklarını feda ettiklerini açıkça görebiliriz. Demir-Çelik sektöründen emekli olup, uzun yıllar yaşamını sürdüren insan sayısı çok az. Bu bile ne kadar haklı olduklarının somut kanıtıdır.

Ayrıca İsdemir işçilerinin büyük fedakarlıklar yaptıklarını da hepimiz biliyoruz. Bu insanlarımızın maaşları özelleştirme sırasında yarı yarıya düşürüldü. Sektörü ve fabrikayı ayakta tutmak için İsdemir emekçileri bu büyük fedakârlığı yaparak yıllarca düşük ücretle çalıştılar.

Kendilerine verilen sözlerin zamanı çoktan geçti. En sonunda haklarını aramak için grev yapmak zorunda kaldılar. İsdemir grevi bu nedenle sonuna kadar haklıdır. Haklı olanlar da mutlaka kazanacaklardır. Ben bölgenin bir insanı, bir milletvekili olarak sonuna kadar İsdemir emekçilerinin haklı mücadelelerinin yanında olacağım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here